“Συγκλονισμένη” δηλώνει η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αυστρία

“Η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αυστρία, βαθιά συγκλονισμένη από την χθεσινοβραδυνή τρομοκρατική επίθεση, προσεύχεται για τα θύματα και τους οικείους των καθώς και για το προσωπικό των υπηρεσιών άμεσης δράσεως και πρώτων βοηθειών. Ο Κύριος και Θεός να τους συμπαραστέκεται και να τους χαρίζει υγεία και δύναμη σ΄αυτές τις δύσκολες ώρες” επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας κ. Αρσένιος για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε χθες το βράδυ στη Βιέννη.

Οι δράστες τέτοιου είδους επιθέσεων, αναφέρει στη συνέχεια η ανακοίνωση της Μητρόπολης Αυστρίας, δεν ακολουθούν σε καμία περίπτωση το θέλημα του Θεού, αλλά διασπείρουν το φόβο και τη δυσπιστία και καταστρέφουν την αμοιβαία εμπιστοσύνη των ανθρώπων. Αυτό είναι ακριβώς το φαινόμενο που εμείς δεν θέλομε και δεν επιτρέπομε να συμβεί.

Η πίστη μας στο Θεό και η αγάπη μας για την Αυστρία και τους ανθρώπους της μας ενδυναμώνουν ώστε να ξεπεράσουμε το φόβο και να συνεχίσουμε να ζούμε ελεύθερα.

Επιθυμούμε, με όλες μας τις δυνάμεις να προστατεύσουμε και να μεταδώσουμε περαιτέρω τις αξίες και τα πολύτιμα ιδανικά της Αυστρίας. Όλοι μαζί, με τη βοήθεια του Θεού, προσπαθούμε να συνεχίσουμε την πορεία στο δρόμο της ειρήνης και της αρμονικής συνυπάρξεως ώστε με τον τρόπο αυτό να ξεπεράσουμε την κρίση.

Τέλος εκφράζει προς όλους τους υπευθύνους της χθεσινής άμεσης επέμβασης για την αντιμετώπιση των επιθέσεων και ιδιαιτέρως προς την Κυβέρνηση, τις αστυνομικές δυνάμεις και το προσωπικό διασώσεως και πρώτων βοηθειών, την ευγνωμοσύνη για την άμεση και αποτελεσματική αντίδραση, που απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς και για τις αδιάκοπες και ακάματες προσπάθειές των υπέρ της ευημερίας και της προστασίας της χώρας και των κατοίκων.