Μήνυμα του Αρχ. Αμερικής για το Πάσχα: Είμαστε όλοι προσκεκλημένοι στο Μεγάλο Δείπνο της πίστεως (ΒΙΝΤΕΟ)

Μήνυμα για την εορτή του Πάσχα εξέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος τονίζει ότι αυτή την Αγία ημέρα, “ας συγκεντρωθούμε στους ναούς μας και στις οικίες μας, μαζί με την οικογένειά μας και τους αγαπημένους μας και από τα βάθη της καρδιάς μας να δεχθούμε το χαρμόσυνο άγγελμα της Αναστάσεως του Κυρίου μας, Ιησού Χριστού.

Είμαστε όλοι προσκεκλημένοι στο μεγάλο δείπνο της πίστεως, όπου ο Κύριός μας προσφέρει το σώμα του και το αίμα του, αναγεννώντας το ανθρώπινο και χαρίζοντας μας τη θέωση.

Η πλούσια χάρις του Θεού μας δίδεται δωρεάν, ως χάρις αντί χάριτος. Το δώρο αυτό του Θεού είναι ζωή αιώνια. Και κάθε φορά που κοινωνούμε των Αχράντων Μυστηρίων κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς την ουράνια πατρίδα μας.

Ας υποδεχθούμε λοιπόν αυτό το Άγιο Πάσχα με όλο μας το είναι, και έχοντας γεμάτη την καρδιά μας με έλεος και αγάπη να προσεγγίσουμε με προθυμία την Αγία του Τράπεζα.

Μόνο έτσι αδελφοί θα μπορέσουμε να ψάλλουμε, μετά ενώσεως και αληθείας το Χριστός Ανέστη εκ νεκρών. Σε όλους τους πιστούς μας σε όλο τον κόσμο, διακηρύσσουμε Χριστός Ανέστη, Αληθώς Ανέστη.