Μήνυμα συμπαράστασης του Πατριάρχη Αλεξανδρείας για τον σεισμό στην Κρήτη

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄ εκφράζει την συμπαράστασή του για τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την περιοχή Αρκαλοχωρίου, με επιστολή του προς τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα.

Μητροπολίτα Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, εν Χριστώ τω Θεώ λίαν αγαπητέ και περιπόθητε αδελφέ και συλλειτουργέ της ημών Μετριότητος κύριε Ανδρέα, την Υμετέραν Σεβασμιότητα αδελφικώς εν Κυρίω κατασπαζόμενοι, υπερήδιστα προσαγορεύομεν.

Συγκλονισμένοι εισέτι από τον καταστρεπτικό σεισμό, ο οποίος έπληξε την νήσον Κρήτην και κατ’ επέκτασιν το Αρκαλοχώρι και το ευσεβές Υμών ποίμνιον, η προσευχή και η μέριμνά μας είναι εστραμμέναι εις τους πληθυσμούς της δοκιμασθείσης Επαρχίας Σας.

Δέον να γνωρίζετε, ότι εις τον τόπον αυτόν ο οποίος δοκιμάσθηκε από τον εγκέλαδον, είμεθα ιδιαίτερα συναισθηματικά δεμένοι, διό το ενδιαφέρον και η αγωνία δοκιμάζουν, έτι περαιτέρω την καρδίαν μου.

Γονυκλινείς ικετεύσαμεν την Υπεραγίαν Θεοτόκον, όπως επισκιάση διά της μητρικής Αυτής χάριτος και προστασίας τους πληγέντας αδελφούς μας και παραμυθήση άπαντας, των οποίων αι οικείαι και αι οικογένειαι εδοκιμάσθησαν.

αγαπητός εν Χριστώ αδελφός

† Θ Ε Ο Δ Ω Ρ Ο Σ Β΄

Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής