“Μήνυμα αγάπης, αλληλεγγύης και ελπίδας” η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στο Πατριαρχείο Αντιοχείας

Σε μια επίσκεψη η οποία αποδεικνύει “το βάθος των ιστορικών σχέσεων που συνδέουν την Εκκλησία της Αντιοχείας με την Εκκλησία της Ελλάδος και τον Ελληνικό Λαό, αλλά και αποτελεί, ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, μήνυμα αγάπης, αλληλεγγύης και ελπίδας”, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μεταβαίνει σήμερα στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Όπως ενημερώνει ο Επίσκοπος Λαρίσης κ. Μωϋσής του Πατριαρχείου Αντιοχείας σε μήνυμά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος πραγματοποιεί διήμερη αδελφική επίσκεψη αλληλεγγύης προς τον Πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής κ. κ. Ιωάννη Ί, και τη σκληρά δοκιμαζομένη πρεσβυγενή Εκκλησία της Αντιοχείας.

Οι δύο προκαθήμενοι, πλαισιώμενοι από Ιεράρχες του Πατριαρχείου Αντιοχείας και τα μέλη της Συνοδείας του Αρχιεπισκόπου, θα προεξάρχουν της Ακολουθίας του Μεγάλου Αποδείπνου την Τρίτη 21η του μηνός ώρα 6 το βράδυ στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στη Δαμασκό, την πρωτεύουσα της Συρίας, καθώς και την Τετάρτη 22α του μηνός ώρα 6 το βράδυ στην Ιερά Πατριαρχική Μονή του Μπαλαμαντ στο Λίβανο.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο συμπαράστασης της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Ελληνικού Λαού στην Εκκλησία της Αντιοχείας και τον αδελφό λαό στη Συρία και τη νότια Τουρκία, μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την περιοχή την 6η του περασμένου Φεβρουαρίου προκαλώντας μεγάλες απώλειες σε ζωές και περιουσίες.

“Η Εκκλησία της Ελλάδος διενήργησε έρανο αγάπης συγκεντρώνοντας τρόφιμα, ρουχισμό και είδη ατομικής υγιεινής, τα οποία θα στείλει σύντομα στο Πατριαρχείο Αντιοχείας για να διανεμηθούν στους σεισμόπληκτους.

Η επίσκεψη αυτή αποδεικνύει το βάθος των ιστορικών σχέσεων που συνδέουν την Εκκλησία της Αντιοχείας με την Εκκλησία της Ελλάδος και τον Ελληνικό Λαό, αλλά και αποτελεί, ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, μήνυμα αγάπης, αλληλεγγύης και ελπίδας”, καταλήγει το μήνυμα.