“Μικρή Ελλάδα” θα ονομάζεται περιοχή στην “καρδιά” του Σύδνεϋ

“Πράσινο φως” για τη μετονομασία μιας περιοχής, στην “καρδιά” του Σύδνεϋ, σε “Μικρή Ελλάδα”, άναψε την περασμένη Τρίτη το δημοτικό συμβούλιο Inner West.

Πρόκειται για ένα τμήμα της περιοχής Marrickville, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Livingstone Rd και Victoria Rd.

Μετά από την ψηφοφορία, που επικύρωσε τη μετονομασία, ο Δήμαρχος Inner West, Κ. Darcy Byrne, έκανε λόγο για μια συμβολική κίνηση που αποσκοπεί στην απόδοση τιμής και σεβασμού στη μεταναστευτική κληρονομιά της περιοχής και στη συνέχιση της οικοδόμησης του πολυπολιτισμικού της μέλλοντος. Αναγνώρισε δε τη διαχρονική συνεισφορά της ελληνικής κοινότητας στην ανάπτυξη του Marrickville, απευθύνοντάς της ένα “efharisto” με σχετική ανάρτησή του στο facebook.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση για τη μετονομασία είχε ανοίξει από τον Απρίλιο του 2020, μετά από εισήγηση του δημοτικού συμβούλου κ. Sam Iskandar, ενώ στο “τραπέζι” των διαβουλεύσεων είχε πέσει και το όνομα “Μικρή Αθήνα”.

Τελικά, επικράτησε το όνομα “Μικρή Ελλάδα”, σε αναγνώριση της εδραιωμένης παρουσίας του ελληνικού στοιχείου στο Marrickville, που αποτέλεσε έναν πρωταρχικό πυρήνα της ελληνικής διασποράς στο Σύδνεϋ.

Η επίσημη τελετή μετονομασίας θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαρτίου, την ημέρα της εθνικής εορτής των Ελλήνων και της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.