Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Μητροπολίτη Δράμας

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε σήμερα, 25 Νοεμβρίου εορτή της Αγίας Αικατερίνης, τον Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεο.

Μετά την Θεία Λειτουργία στην Αγία Τριάδα – όπου ιερούργησε – τον κάλεσαν να επισκεφθεί το 6ο Δημοτικό Σχολείο οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Σχολείου.

Ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος μαζί με τον Αρχιμανδρίτη π. Γεράσιμο, προιστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Χρυσοστόμου μητροπολίτου Δράμας, ευχαρίστως αποδέχθηκαν την πρόσκληση και επισκέφθηκαν το Σχολείο.

Παρόντες ήταν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Δράμας κ. Αθανάσιος Διαλεκτόπουλος, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Βλαστάρης, ο Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου κ. Δημήτριος Κωνσταντινίδης και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου.

Στην αρχή ο Μητροπολίτης μίλησε σύντομα και απλά στα παιδιά για τη Αγία Αικατερίνα που συνδύαζε τη κοσμική σοφία και επιστήμη με τη πνευματική σοφία του Θεού. Ακολούθως τέλεσε τη ακολουθία της αρτοκλασίας στην οποία έψαλαν όλα τα παιδιά του σχολείου, το οποίο συγκίνησε τόσο τον Μητροπολίτη όσο και τους παρισταμένους εκπαιδευτικούς.

Μετά το τέλος της ακολουθίας χαιρέτισαν τα παιδιά ο Διευθυντής Εκπαιδεύσεως, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης και ο Διευθυντής του Σχολείου.

Ο Μητροπολίτης τελειώνοντας μοίρασε σε όλα τα παιδιά του Σχολείου ως ευλογία μία εικονίτσα του προστάτου του, αγίου Δωροθέου.

Ακολούθησε στο Γραφείο των εκπαιδευτικών σύντομη και θερμή συνάστηση του Μητροπολίτη με τους εκπαιδευτικούς όπου συζητήθηκαν θέματα σχέσεων Σχολείου και Εκκλησίας.