Μελβούρνη: Πρώτη Κυριακή με πιστούς στις εκκλησίες, μετά από τέσσερις μήνες

Μετά από τέσσερις και πλέον μήνες, οι εκκλησίες της Μελβούρνη και ευρύτερα της πολιτείας της Βικτώριας, άνοιξαν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν πιστούς, αρχικά με το περιορισμένο όριο των δέκα ατόμων, που έχει θεσπιστεί μετά από τη λήξη του lockdown.

Στον Ιερό Ναό της Παναγίας Σουμελά, στο East Keilor, εορτάστηκε την Κυριακή η μνήμη του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία.

Σημειώνεται ότι στον Άγιο Δαυίδ είναι αφιερωμένο ένα από τα δύο παρεκκλήσια του ναού της Παναγίας Σουμελά, και μάλιστα εκεί φυλάσσεται τμήμα του ιερού λειψάνου του.

Η Θεία Λειτουργία, της οποίας προεξήρχε ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ – Κόουτ, Αρχιμανδρίτης π. Ευμένιος Βασιλόπουλος, τελέστηκε μέσα σε κλίμα κατάνυξης και έντονης συγκίνησης.

Ο π. Ευμένιος, συγκινημένος και ίδιος από την εικόνα που αντίκριζε, μίλησε αρχικά στους πιστούς για τον Όσιο Δαυίδ και για την υπακοή του στην Εκκλησία και στο θέλημα του Θεού, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τα συναισθήματα ευτυχίας που τον διακατείχαν, καθώς μπορούσε πια να απευθύνεται σε πιστούς που είχαν φυσική παρουσία μέσα στην εκκλησία, και όχι μόνο διαδικτυακά, όπως συνέβαινε τους τελευταίους μήνες.

Επιπλέον, ο π. Ευμένιος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές και την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.