Μελβούρνη: Ο εορτασμός των Χριστουγέννων στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Με θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε στις ελληνορθόδοξες ενορίες της Βικτώριας η Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων.

Στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Thomastown της Μελβούρνης, τελέστηκε βραδινή Θεία Λειτουργία, την παραμονή των Χριστουγέννων, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Ευμενίου Βασιλόπουλου.

Ο π. Ευμένιος ανέγνωσε την Εγκύκλιο του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου επί τη εορτή των Χριστουγέννων, και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αντιξοότητες και τις δοκιμασίες της χρονιάς που οσονούπω εκπνέει, επισημαίνοντας πως είναι ανάγκη η αγάπη μας προς τον συνάνθρωπο να είναι σταθερή και διαρκώς να δυναμώνει.

Με την ευκαιρία, ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν το πρόγραμμα διανομής τροφίμων στους απόρους, το οποίο υλοποιεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Επίσης, ο π. Ευμένιος μίλησε στους πιστούς για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο Χριστός να φανερωθεί στις ζωές μας, εξηγώντας ότι αυτό μπορεί να συμβεί μέσα από πρόσωπα που συναντούμε στην καθημερινότητά μας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να Τον αναγνωρίσουμε. Απευθύνθηκε, ακόμη, στους νέους που βρίσκονταν στην εκκλησία, και τους προέτρεψε όταν βιώνουν μια απογοήτευση, όταν αισθάνονται ότι βρίσκονται στο σκοτάδι, να μην ψάχνουν μακριά και σε ξένους τόπους για τον Χριστό, αλλά να Τον αναζητούν στο πρόσωπο του πλησίον. “Ο Χριστός είναι κοντά μας, είναι πάντοτε συνοδοιπόρος στη ζωή μας”, τόνισε, “απλώς εμείς ενίοτε επιλέγουμε να μην αναγνωρίσουμε αυτήν την αλήθεια”. Ο Πανοσιολογιώτατος έκλεισε την ομιλία του με το μήνυμα “η καρδιά μας να γίνει μια φάτνη που θα δεχθεί των Βασιλέα πάντων”.