Μελβούρνη: H PRONIA τίμησε τους εθελοντές της παροικίας

Στα πλαίσια της Εθνικής Εβδομάδας Εθελοντισμού, την Τρίτη 18 Μαΐου η PRONIA γιόρτασε τον δικό της εθελοντή σε μία πολύ όμορφη και συγκινητική εκδήλωση στην αίθουσα ‘Οδυσσέας’ του Συνδέσμου Ιθακήσιων Μελβούρνης.

Περίπου ογδόντα εθελοντές παρευρέθηκαν με χαρά που τους δόθηκε η ευκαιρία να επανασυνδεθούν με φίλους και γνωστούς μετά από τόσο καιρό και απόλαυσαν τη ζεστή φιλοξενία και τις συγκινητικές ομιλίες άλλων εθελοντών.

Η PRONIA θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα το διοικητικό συμβούλιο των Ιθακήσιων που έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν να λαμπρύνουν τη γιορτή με την εγκάρδια φιλοξενία και την γενναιοδωρία τους.

Τη γιορτή τίμησαν επίσης η πρόεδρος της PRONIA κα Κρίς Παυλίδης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος κα Τίνα Ντούβος- Σταθόπουλος και η αναπληρώτρια διευθύντρια κα Νίκη Εφρεμίδης. Η Συντονίστρια του προγράμματος των εθελοντών κα Παρασκευή Τσίγκα στην ομιλία της επισήμανε ότι οι εθελοντές είναι η ψυχή του οργανισμού και κάνουν τους πάντες υπερήφανους για το έργο που προσφέρουν στην παροικία μας χωρίς οικονομική ανταμοιβή.

Αναφορά έγινε και στο φετινό θέμα του εορτασμού: «Αναγνώριση, Επανασύνδεση, Επαναπροσδιορισμός» που σημαίνει ότι: Αναγνωρίζουμε, γιορτάζουμε και ευχαριστούμε τους εθελοντές για τον σημαντικό ρόλο τους στις ζωές όλων μας. Επανασυνδεόμαστε με την παροικία μας και συνεχίζουμε να προσφέρουμε και επαναπροσδιορίζουμε τις ανάγκες για εθελοντισμό στην κοινότητα μας μετά την εμπειρία του πανδημικού 2020-21. Αξίζει να σημειωθεί ότι εν μέσω της πανδημίας οι εθελοντές συνέχισαν να παρέχουν βασικές υπηρεσίες στα ευάλωτα άτομα της παροικίας μας και να προσφέρουν αδιάκοπη επικοινωνία, φροντίδα και στήριξη. Οι εθελοντές κάνουν τις κοινότητες μας ισχυρότερες, ειδικά σε περιόδους ανάγκης, κρίσης ή απομόνωσης.

Ακούστηκαν επίσης ομιλίες από τις εθελόντριες Μαρία Μιχαλόπουλος και Λεμονιά Σχοινιά. Η Μαρία αναφέρθηκε στις προσωπικές συγκινητικές της εμπειρίες από το εθελοντικό της έργο επισκεπτόμενη για πάνω από είκοσι χρόνια ηλικιωμένους στα σπίτια τους για φιλική συντροφιά.

Η Λεμονιά αναφέρθηκε στην επιρροή των εθελοντών της PRONIA αλλά και στη δική της προσφορά στους αγαπημένους της ηλικιωμένους. Επίσημος ομιλητής της εκδήλωσης, εθελοντής και αυτός, ήταν ο Πλάτων Δενεζάκης από το κοινοτικό κανάλι 31.

Η ομιλία του κάλυψε το δια βίου εθελοντικό του έργο μέσα από τη δημοσιογραφική του καριέρα, με ιδιαίτερη έμφαση στην προσφορά του ανθρώπινου κοινωνικού στοιχείου. Με παραδείγματα από το έργο του, ο Πλάτων αναφέρθηκε στην σημασία της κοινωνικής προσφοράς προς τον άνθρωπο, στην πληροφόρηση για τις κοινωνικές ανάγκες της παροικίας καθώς και στην κοινωνική βοήθεια για την βελτίωση της ζωής των συμπαροίκων.

Στη συνέχεια όλοι οι εθελοντές παρέλαβαν πιστοποιητικά αναγνώρισης από την κα Νίκη Εφρειμίδης.

Όσοι θα θέλανε να νιώσουν το πνεύμα της γιορτής μπορούν να συντονιστούν στο κανάλι 31 την Δευτέρα 24 Μαΐου στις 6 η ώρα το απόγευμα.

Πηγή: neoskosmos.com