Μελχισεδέκ: Οι «σωστοί» Μητροπολίτες και οι … «προδότες»

Είδαμε τον Άγιο Πειραιώς καμαρωτό στο λιμάνι -με τις κάμερες τις τηλεοπτικές να έχουν ειδοποιηθεί- να καθαγιάζει τα ύδατα του λιμανιού του Πειραιά. Να τον πλαισιώνουν οι στενοί του συνεργάτες, ιερείς και «επικοινωνιολόγοι».

Μαζί στη σειρά της αντίστασης και οι μητροπολίτες Λαρίσης και Καλαβρύτων. Και οι υπόλοιποι μητροπολίτες και χιλιάδες κληρικοί στην Ελλάδα να φαίνονται στα μάτια των πιστών ως οι … άπιστοι.

Να καθαγιάζουν τα ύδατα εντός του Ιερού Ναού σεβόμενοι (εν μέρει αφού η ΚΥΑ απαγορεύει γενικώς τέτοιου είδους πρωτοβουλίες) τις οδηγίες της Πολιτείας λόγω covid. Για να μη δώσουν αφορμή να ρίξουν την αύξηση των κρουσμάτων που με βεβαιότητα θα έρθει, στην Εκκλησία.

Όμως όχι. Οι Πειραιώς, Λαρίσης και Καλαβρύτων (νυν και πρώην) είναι πιο πιστοί από τους υπόλοιπους 80 μητροπολίτες. Δεν είναι προφανώς «προδότες» όπως οι υπόλοιποι ούτε «τσιράκια της κάθε κυβέρνησης».

Όταν λοιπόν η κοινή γνώμη στην αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων αποδώσει την αύξηση στην Εκκλησία, τότε τι θα πουν; Υπάρχει άραγε κάποιος (Μακαριώτατε και Ιερά Σύνοδος) να τους ψέξει;

Γιατί τελικά ποιοι απ΄ όλους είναι οι σωστοί και οι πιο… πιστοί; Αυτοί που έκαναν μεν Θεοφάνεια εντός των ναών και με την παρουσία πιστών – έστω κι αν παραβίασαν τον Νόμο- ή οι τρεις μητροπολίτες που σήκωσαν αντάρτικο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για να «αγιάσουν» και τα ύδατα «αδειάζοντας» τους υπόλοιπους Αγίους αδελφούς τους.

Αυτούς τους «συμβιβασμένους» ντε…

Όταν, Άγιοι αρχιερείς, οι κληρικοί σας «παραβλέψουν» τις εντολές σας, όπως παραβλέπετε εσείς της Ιεράς Συνόδου, τότε μην απορήσετε. Οι πνευματικοί νόμοι είναι ελεήμονες και ανελέητοι. Εσείς το ξέρετε άλλωστε καλύτερα από εμάς…