Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στο Κατάρ

Με την εφαρμογή των οδηγιών του Υπουργείου Υγιείας, λόγω του covid-19, και κατά την τάξη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, τελέστηκαν οι ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Αναστάσεως στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Ντόχας.

Τις ιερές ακολουθίες τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος του Κατάρ κ. Μακάριος μετά του εφημέριου π. Δημητρίου. Η προσέλευση των πιστών ήταν μεγαλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Στη Θεία Κοινωνία συμμετείχαν με ευλάβεια και κατάνυξη πιστοί από διάφορες πόλεις του Εμιράτου και του Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Οι ακολουθίες τελέστηκαν στην Ελληνική, την Αραβική, τη Σλαβονική, τη Σερβική, τη Ρουμανική και την Αγγλική γλώσσα για την πληρέστερη συμμετοχή του πολυγλώσσου ποιμνίου. Οι ιεροψάλτες απέδωσαν με θαυμάσιο τρόπο τους ύμνους και τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής στην Αραβική, την Ελληνική και την Σερβική γλώσσα.

Τη νύχτα της Μεγάλης Παρασκευής και του Μεγάλου Σαββάτου προσήλθαν στις ιερές Ακολουθίες οι Πρέσβεις της Ελλάδας, της Ρωσίας, της Μολδαβίας και ο εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Σερβίας στο Κατάρ.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας της Αναστάσεως ακολούθησε η ευλογία των Πασχαλινών αβγών και ο Αρχιεπίσκοπος μοίρασε αντίδωρο και κόκκινα αβγά στους πιστούς, ευχόμενος την αναστάσιμη χαρά του Αναστάντος Χριστού.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων