Μέχρι έξι πιστοί στις Θείες Λειτουργίες στη Σουηδία

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί τα νέα μέτρα που ελήφθησαν από τη Σουηδική κυβέρνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας, εξέδωσε η Μητρόπολη Σουηδίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι από τις 24 Νοεμβρίου και μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου, ορίζεται ως ανώτατος αριθμός σε χώρους συνάθροισης τα οκτώ (8) άτομα, μέτρο το οποίο ασφαλώς περιλαμβάνει και τους ναούς.

Κατά τη Θεία Λειτουργία και τα Ιερά Μυστήρια που πρόκειται να τελεσθούν στο εν λόγω χρονικό διάστημα, μπορούν να συμμετέχουν μέχρι έξι (6) πρόσωπα, καθώς στον προβλεπόμενο συνολικό αριθμό των οκτώ (8) ατόμων συμπεριλαμβάνονται ο εφημέριος και ο βοηθός του.

Σε περίπτωση της μη συμμόρφωσης προς την απόφαση αυτή και σε δυνατότητα ελέγχου από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας οι προβλεπόμενες ποινές είναι χρηματικό πρόστιμο, φυλάκιση και το κλείσιμο του ναού μέχρι την άρση των μέτρων που επιβλήθηκαν εξ᾽ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας ζητά από τους πιστούς να μην δοθεί αφορμή ώστε η τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία να γίνει αιτία πρόκλησης δυσμενών σχολίων με άγνωστες συνέπειες. Για τον λόγο αυτό ο Μητροπολίτης τόνισε την σημασία της αυστηρής τήρησης στην προσέλευση και στα επικείμενα Ιερά Μυστήρια, με τη συμμετοχή μέχρι έξι (6) ατόμων.