Με μεγάλη συμμετοχή ο αγώνας δρόμου «Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου» στην Πιερία

Μεγάλη επιτυχία, αγωνιστικά και οργανωτικά, σημειώθηκε στον 7ο αγώνα δρόμου «Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου» το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 με αφετηρία το μνημείο του Αποστόλου Παύλου στη Μεθώνη Πιερίας και τερματισμό την Αρχαία Πύδνα, τόπους διέλευσης του Αποστόλου Παύλου κατά τη β΄ ιεραποστολική του περιοδεία (51 μ.Χ.).

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων δρομέων απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ολοκληρώθηκε ο 7ος Αγώνας Δρόμου «Το Πέρασμα Του Αποστόλου Παύλου».

Ο αγώνας διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, τον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού και τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» ενώ τελέστηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων.

Ειδικότερα, άτομα όλων των ηλικιών απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και από πολλές χώρες του εξωτερικού, άτομα με ειδικές ικανότητες, βρέθηκαν στην αφετηρία, στο Μνημείο Διελεύσεως του Αποστόλου Παύλου στη Μεθώνη και διανύοντας μία απόσταση 10.000 μ. τερμάτισαν στην Αρχαία Πύδνα, λιμάνι απόπλου του Αποστόλου Παύλου και έδρα πρωτοχριστιανικής Επισκοπής.

Στην εκκίνηση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού κ. Αναστάσιος Μανώλας.

Ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος καλωσόρισε όλους τους δρομείς που τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα ευχαριστώντας παράλληλα τους επικεφαλής των φορέων δηλώνοντας χαρακτηριστικά:« Η μεγάλη συμμετοχή αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό αποτυπώνει την συντονισμένη προσπάθεια όλων των τοπικών και όχι μόνον φορέων για την ανάδειξη του τόπου και της διέλευσης και του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου από την περιοχή». Ειδική αναφορά έκανε στη συμμετοχή της Ελευθερίας Ναβροζίδου η οποία έλαβε μέρος στον αγώνα με αναπηρικό αμαξίδιο δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «η Ελευθερία μας δείχνει ότι με πίστη στον Θεό ο άνθρωπος μπορεί να πετύχει όλους τους στόχους του. Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση».

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου συνεχάρη τους οργανωτές και έδωσε τις ευχές της στους δρομείς.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Αναστάσιος Μανώλας τόνισε ότι η οργανωτική επιτυχία του αγώνα δρόμου οφείλεται στην συντονισμένη προσπάθεια και συνεργασία του Δήμου με όλους τους τοπικούς φορείς και τους εθελοντές, ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους δρομείς για την παρουσία τους. «Ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού θα συνεχίσει τις προσπάθειες αναβάθμισης του αγώνα σε συνεργασία με τον Μητροπολίτη κ. Γεώργιο και τον Σύλλογο Δρομέων» τόνισε χαρακτηριστικά.

Για την αξία της άθλησης και της μαζικής συμμετοχής σε λαϊκούς αγώνες δρόμου έκανε λόγο η Πρόεδρους του Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» κ. Ράνια Σαλαμάντη τονίζοντας ότι ο αθλητισμός «ενώνει λαούς και στέλνει μηνύματα ειρήνης σε όλο τον κόσμο».

Πηγή και φωτογραφίες: pierianews