Με γαλανολευκη σημαία η “Ορθόδοξη Αλήθεια”

Αυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” τιμώντας την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου κυκλοφορεί με τη γαλανόλευκη σε μεγάλες διαστάσεις

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα προβάλει τις 100 σπάνιες, πολύτιμες μαρτυρίες για το Επος του ΄40 που αφηγούνται άνθρωποι της Ηπείρου που πολέμησαν στο μέτωπο . «Οι αφηγητές δεν σταματούσαν να μας μιλούν και μας μετέδιδαν τη συγκίνησή τους. Εμπαιναν στο “πετσί” των γεγονότων και ένιωθαν την ίδια συναισθηματική φόρτιση με τότε», λέει η διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μαρούλα Παπαευσταθίου, η οποία συνέλλεξε το υλικό.

Συγκινεί το αφιέρωμα της «Ο.Α» στην Κυρά της Ρωμιοσύνης που έγινε σκέπη προστασίας για το αγωνιζόμενο Έθνος. Πλήθος αξιόπιστων παραδόσεων αναφέρονται στις θαυματουργικές παρεμβάσεις της Θεοτόκου. Το 1952, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να μεταθέσει τη γιορτή της Αγ. Σκέπης από την 1η στην 28η Οκτωβρίου, για να θυμίζει «τα ιερά θαυμάσια της Θεομήτορος» σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές, όπως το Επος του ’40.

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*Το μοναστήρι όπου ο Αθ. Διάκος έζησε ως μοναχός για 12 ολόκληρα χρόνια

*Ολοι οι μεγάλοι των γραμμάτων στην πρώτη γραμμή!

*Η «άλλη» Αρχιεπισκοπή Αμερικής που είδε ο Πατριάρχης

*Οταν ο Αγ. Δημήτριος έσωσε τη Θεσσαλονίκη

Αρθρογραφούν Γέροντας Πατάπιος, ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο π. Δημήτριος Βασιλειάδης , κ.α .

Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με τη σημαία κοστίζει 4,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info@orthodoxialitheia.gr