Με αρνητικό τεστ η είσοδος στους ναούς από τη Δευτέρα

© Χρήστος Μπόνης / Εκκλησία της Ελλάδας

Την υποχρέωση να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό θα έχουν πλέον όσοι θέλουν να προσέρχονται στους ναούς για τις λειτουργίες.

Την είδηση ανακοίνωσε πριν από λίγο στο διάγγελμα του προς τους Έλληνες πολίτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης, “από την επόμενη Δευτέρα όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες. Ούτε και με την επίδειξη τεστ. Σε σινεμά, θέατρα, μουσεία ή γυμναστήρια, για παράδειγμα. Είναι μία άμεση ενέργεια προστασίας και, ασφαλώς, μία έμμεση προτροπή να εμβολιαστούν.

Όσον αφορά στις λειτουργίες στις εκκλησίες, επαναλαμβάνω ότι οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ.

Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου την οποία καλούνται τώρα να επιτηρούν οι φορείς της αλλά και, δειγματοληπτικά, η Πολιτεία”.

Υπενθυμίζεται ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σε πρόσφατη εγκύκλιο της (4 Νοεμβρίου), είχε απευθύνει έκκληση προς πιστούς και κληρικούς για την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού.

Καλούσε δε “προτρέπουσα πατρικώς” τους πιστούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, να προσέρχονται στους ναούς, αφού έχουν επιβληθεί είτε σε μοριακό (PCR) ή σε rapid test, ενώ προτρέπει και σε εμβολιασμό.

Για τους ιερείς, τους ψάλτες και τους νεωκόρους, η υποχρέωση είναι για τη διενέργεια δύο τεστ την εβδομάδα, με τον έλεγχο να γίνεται από τα εκκλησιαστικά συμβούλια.