Με αγιασμό ξεκίνησαν τα μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής στη Μητρόπολη Ιερισσού

Στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου 2023, τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού στο «ΑΓΑΠΕΙΟ» Ίδρυμα της Γαλάτιστας για να ευλογηθεί η έναρξη των Μαθημάτων Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής στην Ιερά Μητρόπολη. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγ. Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από τους Εφημερίους της Γαλατίστης Πρωτ. π. Γεώργιο Σκονδράνη και π. Αργύριο Καραμόσχο.

Τα μαθήματα παραδίδει ο Καθηγητής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής κ. Στυλιανός Ζαχαρίου, Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Θεού της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης.

Στους αρχάριους αλλά και στους προχωρημένους σπουδαστές απευθύνθηκε ο Μητροπολίτης, ζητώντας με πολλή αγάπη να πλαισιώσουν την πρόθεση της Ιεράς Μητροπόλεως να πληρώσει τα Ιερά Αναλόγια με πεπειραμένους Ιεροψάλτες, οι οποίοι συν Θεώ θα προκύψουν απ’ αυτές τις συνάξεις.

Ο Διδάσκαλος κ. Ζαχαρίου ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη και τους Ιερείς της Γαλάτιστας για την αγάπη και τη στήριξή τους στην κοπιώδη προσπάθεια να ανθίσει και πάλι το Βυζαντινό Ψαλτήρι και οι Ιεροί Ναοί να δουν παιδιά και νέους ανθρώπους να στελεχώνουν τη φωνή της Εκκλησίας, τα Ψαλτήρια μας.