Μαρινάκης για ονομαστική ψηφοφορία: Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση με τον Αρχιεπίσκοπο

Με αναφορά στην ομιλία του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Για τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος ζήτησε τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ανέφερε: «Με απόλυτο σεβασμό στην εκκλησία, σε καμία περίπτωση δεν θα μπούμε σε μια αντιπαράθεση με τον Αρχιεπίσκοπο, από εκεί και πέρα γίνεται ονομαστική ψηφοφορία και για να γίνει υπάρχει μια συγκεκριμένη κοινοβουλευτική διαδικασία. Δεν υπάρχει καμία άλλη διαδικασία και θα έχουμε σήμερα την ψηφοφορία γιατί ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία. ‘Αρα προφανώς είναι ζήτημα της βουλής και τον κοινοβουλευτικών κομμάτων να αιτηθούν ονομαστική ψηφοφορία και έτσι θα συνεχίσει να υφίσταται».

«Την ισότητα στον πολιτικό γάμο έχουν νομοθετήσει 36 χώρες στον κόσμο, 20 απ’ τις οποίες βρίσκονται στην Ευρώπη. Η νομοθέτηση της ισότητας στον πολιτικό γάμο αυτόματα συνεπάγεται την εφαρμογή ολόκληρου του νομοθετικού πλαισίου των σχέσεων συγγένειας, συμπεριλαμβανομένης και της υιοθεσίας που έχει θεσπιστεί και ισχύει σε 39 χώρες στον κόσμο, εκ των οποίων 23 κράτη βρίσκονται στην Ευρώπη και 16 είναι κράτη μέλη της ΕΕ», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα στελέχη της κυβέρνησης που δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο και το κυβερνητικό μέλλον τους επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κομματική πειθαρχία στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο και υπογράμμισε ότι η ΝΔ έχει την πιο αρραγή κοινοβουλευτική ομάδα.