Λύνουν τις παρεξηγήσεις Αρχιεπίσκοπος και Πρόεδρος της Δημοκρατίας

© Χρήστος Μπόνης / Εκκλησία της Ελλάδας

Σε φάση «επίλυσης των παρεξηγήσεων», πληροφορούμαι, βρίσκονται οι σχέσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και γενικά την Εκκλησία της Ελλάδος.

Η πρόεδρος «σήκωσε» πολλά σχόλια από τον Ιερώνυμο και πολλούς μητροπολίτες, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, για την -σχεδόν- αποστροφή της στο Ευαγγέλιο όταν της το πρόταξε για να το τιμήσει ο Αρχιεπίσκοπος στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών.

Θέλοντας προφανώς η πρώτος πολίτης αυτής της ταλαιπωρημένης Ελλάδας να δείξει προοδευτισμό αποφάσισε να αποδείξει η αγαπητή Πρόεδρος πως είναι εκφραστής, όχι μόνο των χριστιανών αυτής της χώρας αλλά και των μειονοτήτων.

Όμως από τον … πολύ προοδευτισμό η αγαπητή Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει γίνει υποστηρικτής όλων των καταπιεσμένων τούτου του κόσμου. Και καλά κάνει. Έχει ξεχάσει όμως και τις πλειονότητες δηλαδή χριστιανούς και όσους αγαπούν αυτή την πατρίδα. Έβγαλε και όλα τα σύμβολα της επανάστασης που κοσμούσαν το γραφείο του εκάστοτε Προέδρου.

Όχι σύμβολα που έβαλε ο Παυλόπουλος ή ο Παπούλιας. Αλλά εθνικά σύμβολα (καριοφίλια, αναμνηστικά κλπ) που βρίσκονταν στο προεδρικό γραφείο από την μεταπολίτευση και μετά! Η κυρία Σακελλαροπούλου σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις μιλά περί υπερβολών και παρεξηγήσεων και πως σέβεται την Εκκλησία και τη συμβολή της στην πατρίδα. Θα δείξει.

Επίσκεψη με συμβολισμό και νόημα

Μέχρι τον Νοέμβριο λογικά θα έχει μπει σε μία φάση κανονικότητας ο πλανήτης με την πανδημία, τόσο στην Ευρώπη όσο και την Αμερική. Γι’ αυτό και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος προγραμματίζει στις αρχές εκείνου του μήνα – αν όλοι είναι εμβολιασμένοι- να εγκαινιάσει τον ναό του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν.

Έπρεπε να περάσουν 20 χρόνια και να αλλάξει ο Αρχιεπίσκοπος για να μπορέσει να τελειώσει το αμερικάνικο… γιοφύρι της Άρτας. Γι αυτή τη σπουδαία στιγμή ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής φέρνει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να το εγκαινιάσει με τιμές και δόξες.

Με την επίσκεψη ο Βαρθολομαίος στηρίζει απόλυτα τις πρόσφατες κινήσεις του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου να «κόψει το βήχα» σε όσους μητροπολίτες δεν έδειχναν υπακοή στις επιλογές του Φαναρίου και θα ενισχύσει τους δεσμούς του Πατριαρχείου με την ομογένεια.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Βαρθολομαίος θα συναντηθεί και με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στον οποίο τόσο το Πατριαρχείο όσο και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής επενδύουν πολλά για να τους επιλύσει μία σειρά από ζητήματα που χρονίζουν. Γιατί με τον Τραμπ μόνο υποσχέσεις υπήρξαν προς όλες τις πλευρές και στο τέλος έμεναν στα λόγια.

Μελχισεδέκ