Λήξη των κατασκηνωτικών περιόδων της Μητρόπολης Σερρών

Την χαρά της εν Χριστώ ζωής, τον λατρευτικό πλούτο της Εκκλησίας μας, την μελέτη του λόγου του Θεού, το παιχνίδι, το τραγούδι, τις δημιουργικές δραστηριότητες, τις γεμάτες ενδιαφέρον συζητήσεις, την παρουσία του Θεού, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν 150 και πλέον μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού – Γυμνασίου και Λυκείου, που φιλοξενήθηκαν φέτος εντελώς δωρεάν σε τέσσερις κατασκηνωτικές περιόδους, κατά τον μήνα Ιούλιο, στις Κατασκηνώσεις «Χριστού Πηγή» της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, στην καταπράσινη περιοχή της Χρυσοπηγής Σερρών.

Με την ευκαιρία της λήξης των κατασκηνωτικών περιόδων που, συν Θεώ, λειτούργησαν φέτος με ασφάλεια, με κεντρικό θέμα: «Εκκλησία, Κοινωνία Πίστεως και Ζωής», ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, βρέθηκε κοντά στα στελέχη, τους εθελοντές και τις εθελόντριες, με τη βοήθεια των οποίων λειτούργησε με επιτυχία και πλούσια πνευματική καρποφορία η Κατασκήνωση, καθώς και την «χρυσή ελπίδα» της Εκκλησίας και του ελληνικού Έθνους, τους νέους και τις νέες, και ευχήθηκε σε όλους καλό υπόλοιπο καλοκαιριού, προτρέποντάς τους, κρατώντας όσα πνευματικά και ωφέλιμα απεκόμισαν από την κατασκηνωτική ζωή, να παραμείνουν ενωμένοι στην μεγάλη αγκαλιά της Εκκλησίας και μέσω αυτής κοντά στον Χριστό, που ασφαλίζει, φωτίζει και αγιάζει την νεότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το χρονικό διάστημα από 7 έως 15 Αυγούστου 2022, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη πνευματικού, εκπαιδευτικού και ψυχοφελούς χαρακτήρος στην Εκκλησία των Σερρών, ομάδας 40 νέων, από το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και ειδικότερα από την Ιερά Μητρόπολη Ναζαρέτ, με την ευλογία του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου και κατόπιν σχετικού αιτήματος του οικείου Ποιμενάρχου τους, Μητροπολίτου Ναζαρέτ κ. Κυριακού.

Οι νέοι και οι νέες, τα πνευματικά παιδιά του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων, που θα φιλοξενηθούν στην Κατασκήνωση «Χριστού Πηγή» της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν προσκυνήματα της περιοχής, ιερούς Ναούς και Μονές, την πόλη των Σερρών, καθώς και άλλα θρησκευτικά και πολιτιστικά αξιοθέατα και προορισμούς του Νομού.