Λαμπρός Πανανδριακός εορτασμός της Παναγίας Θεοσκεπάστου στη Σύρο

Στο Θεομητορικό Σέβασμα της Παναγίας Θεοσκεπάστου, στην παραθαλάσσια περιοχή «Παραπόρτι» της Χώρας Άνδρου, τελέσθηκε την Παρασκευή η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β΄.

Στο πλευρό του είχε τους Εφημερίους της Χώρας, Πρωτοπρεσβυτέρους Δημήτριο Λάβδα, Λεωνίδα Γλυνό και Μιχάηλ Καλαμπούκη, και την παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κας Αικατερίνης Μονογυιού και κ. Ιω. Βρούτση και του Σύριζα κ. Ν. Συρμαλένιου.

Κατά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, τον Α΄ και τελευταίο Οίκο του οποίου «Άγγελος Πρωτοστάτης απήγγειλαν εν ενί στόματι οι πιστοί, παρέστη και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου Αρχιμ. Ευδόκιμος Φραγκουλάκης, τον οποίο, στο μετέπειτα κατατεθέν δείπνο, τίμησε ο Δήμος Άνδρου για την πολυετή διακονία του και προσφορά του.

Το πρωί του Σαββάτου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε ωσαύτως στον Ιερό Ναό Παναγίας της Θεοσκεπάστου και θα προστεί της πάνδημος λιτανείας της Ιεράς Εικόνος.

Παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου, των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Πολιτισμού και Μεταφορών-Επικοινωνιών, ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λάσκαρης, ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρης, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κων. Κουκάς, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου, Αντιδήμαρχοι, Πολιτευτές των Κυκλάδων, ο Διοικητής της Ναυτικής Βάσης Αμμολόχου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, Μέλη του ΕΚΑΒ, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, ο υποστράτηγος- Περιφερειακός Διευθυντής Ν. Αιγαίου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Διοικητής της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος, οι Προϊστάμενοι και Αξιωματικοί των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και του ΤΕ Άνδρου, και Εθνοφυλάκων, η εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας, Ανδρίων Πλοιοκτητών, ο Ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Γεώργιος Λαούδης και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήρχοντο και προσκυνούσαν την ιερά Εικόνα της Προστάτιδος της Ανδρου και Εφόρου των απανταχού Ανδρίων και ναυτιλλομένων Παναγίας Θεοσκεπάστου, με τάξη και ευλάβεια, τηρούντες τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.