Λαμπρή υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις Σάπες (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Λαμπρή υποδοχή στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο επεφύλασσαν οι κάτοικοι των Σαπών.

Τον Πατριάρχη συνοδεύει ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων και ο Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, τους οποίους περίμενε θερμή υποδοχή στον αύλειο χώρο του Ναού Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης Σαπών.

Εκεί βρισκόταν ο δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, μαζί με τις κόρες του, ο οποίος υποδέχθηκε τους υψηλούς καλεσμένους και νωρίτερα την πολιτική αντιπροσωπεία που περιοδεύει αυτές τις ημέρες στην περιοχή με επικεφαλής την πρόεδρο της Διακομματική Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης Ντόρα Μπακογιάννη.

Στην είσοδο της εκκλησίας βρίσκονταν άνδρες του Ελληνικού Στρατού και στρατιωτικοί μουσικοί στη μία πλευρά, ενώ στην άλλη πλευρά βρίσκονταν παρατεταγμένοι μικροί και μεγάλοι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων με τα λάβαρά τους.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πραγματοποίησε επίσημη Δοξολογία μαζί με τον Μητροπολίτη στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, εκεί όπου φυλάσσεται μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου η ιερή εικόνα Παναγίας Άξιον Εστί από το Άγιο Όρος, ενώ στη συνέχεια έκανε σύντομη επίσκεψη στη Μονή Παναγίας Βαθυρρύακος, τα γνωστά Φατήριακα της Αιγείρου.

Πηγή: xronos.gr