Λαμπρά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Φανουρίου στη Λέρο

Με θρησκευτική λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Φανουρίου στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας.

Στον οικισμό του Ξηροκάμπου Λέρου, και στον ομώνυμο ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου, την Πέμπτη 26 Αυγούστου, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λέρου κ. Παϊσίου, συμμετέχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένων υπό του Ιερού Κλήρου της νήσου, αλλά και πολλών παρεπιδημούντων ιερέων.

Κατά τον Εσπερινό παρέστησαν ο Δήμαρχος Λέρου Μ. Κόλιας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ι. Θεμέλαρος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο ανώτερος διοικητής φρουράς, πολλοί ομογενείς και απόδημοι, και πλήθος ευσεβών πιστών.

Κατά τον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε εις Αναγνώστη τον νέο Γιώργο Γουρλά, υιό του εφημερίου του ιερού ναού πατρός Σεργίου Γουρλά, ο οποίος μάλιστα τυγχάνει καλλικέλαδος ιεροψάλτης και διακονεί από μικρός στην ενορία του Αγίου Φανουρίου.

Λόγω της πανδημίας και των μέτρων που ισχύουν για την προστασία της δημόσιας υγείας, δεν πραγματοποιήθηκε η κατ’ έθος λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Φανουρίου στις οδούς του οικισμού.

Η Εικόνα του Αγίου τοποθετήθηκε στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας, όπου ο Μητροπολίτης, ο Θεοφιλέστατος, οι Ιερείς, Άρχοντες και Λαός ασπάσθηκαν την Εικόνα και προσευχήθηκαν υπέρ υγείας και θείας βοηθείας.