Λ. Μενδώνη: Εξαιρετικά λυπηρό και σοβαρό το ζήτημα της κλοπής στο Βρετανικό Μουσείο

Photo credits: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ένα ανήκουστο περιστατικό της κλοπής, ανακαλύφθηκε εδώ και αρκετές μέρες, δεν λένε πότε ακριβώς, στο Βρετανικό Μουσείο!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του μουσείου, ενημέρωσαν πρώτα την αστυνομία και κατέληξαν στην απόφαση να απολύσουν τον/την υπάλληλο και να κάνουν τη δημόσια και συντονισμένη ενημέρωση.

“Εξαιρετικά λυπηρό και ιδιαίτερα σοβαρό” χαρακτήρισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, το γεγονός που αφορά την απώλεια, κλοπή και φθορά αντικειμένων από τις Συλλογές του Βρετανικού Μουσείου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξένου δημοσιογράφου.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το ertnews.gr, το Βρετανικό Μουσείο ανακοίνωσε ότι ξεκινά ανεξάρτητη έρευνα παράλληλα με αυτήν της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, μετά από την διαπίστωση τους ότι μία σειρά αντικειμένων από τη συλλογή του «έλλειπαν, κλάπηκαν ή είχαν καταστραφεί».

Τα κλεμμένα αντικείμενα περιλαμβάνουν χρυσά κοσμήματα και πετράδια από ημιπολύτιμους λίθους καθώς και γυαλί που χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα π.Χ. έως τον 19ο αιώνα μ.Χ., όπως αναφέρεται στο ertnews.gr. Τα περισσότερα ήταν μικροαντικείμενα που φυλάσσονταν σε αποθήκη για ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς σκοπούς, και κανένα δεν είχε εκτεθεί πρόσφατα», όπως αναφέρει το Μουσείο.

«Είναι εξαιρετικά λυπηρό και ιδιαίτερα σοβαρό το γεγονός, που πρόσφατα γνωστοποίησε το Βρετανικό Μουσείο. Το Υπουργείο Πολιτισμού παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή την εξέλιξη του θέματος», ανέφερε συγκεκριμένα η κ. Μενδώνη.