Κυριακή του Θωμά – Εορτή Αγίου Αθανασίου στην Μητρόπολη Θηβών

Την Κυριακή του Θωμά 1η Μαΐου 2022 ο Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Θωμά Τανάγρας. Ο Μητροπολίτης ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κήρυξε το θείο λόγο στους πιστούς, αναφερόμενος στην καλή απιστία του Αποστόλου Θωμά και αναπτύσσοντας τις παραμέτρους της πίστης και της απιστίας.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στο Ιερό Ησυχαστήριο “H Μήτηρ του Ηγαπημένου” στο Κλειδί απευθύνοντας πασχάλιες ευχές στην Καθηγουμένη και την αδελφότητα του Ησυχαστηρίου.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Μητροπολίτης χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Παύλου. Το θείο λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επόπτης π. Ανδρέας Δάρρας, ο οποίος αναφέρθηκε στον Μ.Αθανάσιο και τα μηνύματα που απορρέουν από τη ζωή και τους αγώνες του για την Εκκλησία. Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην αναστάσιμη περίοδο και στη μορφή του Αγίου Αθανασίου και ευχήθηκε στους άρχοντες και τους πιστούς.

Τη Δευτέρα 2 Μαΐου ο Μητροπολίτης τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Λουκισίων. Το θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Κάστιζας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και τους αγώνες του Αγ. Αθανασίου. Ο Αρχιμανδρίτης στο λόγο του προς τους πιστούς αναφέρθηκε στα γεγονότα της Αναστάσεως του Χριστού και της νίκης Του εναντίον του θανάτου χαρίζοντάς στους ανθρώπους τη σωτηρία, καθώς και στη δύναμη του Μεγάλου Αθανασίου, που άντεξε στις πολύχρονες κακουχίες και εξορίες υπερασπιζόμενος την ορθή πίστη της Εκκλησίας εναντίον των αιρέσεων.

Η συμμετοχή των πιστών στις ιερές ακολουθίες ήταν μεγάλη μετά μάλιστα από την διετία της πανδημίας, που ταλαιπώρησε την υφήλιο.