Κυριακή των Βαΐων στα Ιεροσόλυμα

Την Κυριακή, 25 Απριλίου 2021, Κυριακή των Βαΐων, εορτάστηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων η μνήμη της θριαμβευτικής εισόδου του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα μετά την Ανάσταση του Λαζάρου, όταν οι παίδες των Εβραίων Τον υποδέχτηκαν κράζοντες: «Ωσαννά τω Υιώ Δαυΐδ, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου μετά κλάδων, βαΐων και στρωννύντες τα ιμάτια αυτών».

Προς τιμή και μνήμη του γεγονότος αυτού και προς δόξα Κυρίου έλαβε χώρα «Παρρησία» στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, Εσπερινός το απόγευμα στο Καθολικό του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως, προεξάρχοντος του Πατριάρχου Ιεροσολύμων και θεία Λειτουργία το πρωί, προεξάρχοντος πάλι του Μακαριωτάτου και συλλειτουργούντων των Αρχιερέων Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου και των Αρχιεπισκόπων Γεράσων κ. Θεοφάνους, Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, Σεβαστείας κ. Θεοδοσίου, Λύδδης Δημητρίου, του Μητροπολίτου κ. Ελενουπόλεως, Αγιοταφιτών Ιερομονάχων, του Αρχιδιακόνου Μάρκου και του Ιεροδιακόνου π. Ευλογίου, ψάλλοντος του Ιεροδιακόνου Συμεών και του κ. Βασιλείου Γκοτσοπούλου, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα και μετεχόντων πιστών εντοπίων, περισσοτέρων φέτος, λόγω ελαφρύνσεως των μέτρων προς προστασίαν από τον covid -19.

Μετά την θεία Λειτουργία ακολούθησε λιτανεία τρεις φορές γύρω από τον Άγιο Τάφο και τα Προσκυνήματα. Ακολούθησε άνοδος Στα Πατριαρχεία, όπου ο Μακαριώτατος ευχήθηκε σε όλους καλή Ανάσταση.