Κυριακή της Απόκρεω στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως

Την Κυριακή της Απόκρεω, 7 Μαρτίου 2021, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη τελέστηκε η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του π. Βασιλείου Καλλιακμάνη.

Ο π. Βασίλειος ανέλυσε εμβριθώς τη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή δίνοντας συγχρόνως αφορμές εσωτερικής ενδοσκόπησης: είμαστε στην τρίτη Κυριακή του Τριωδίου και η Εκκλησία προπορευομένη μάς οδηγεί στην περίοδο της κατανύξεως, των δακρύων και της μετανοίας, στη Μεγάλη Σαρακοστή. Είναι γεγονός ότι οι συνθήκες φέτος είναι ιδιαιτέρως δύσκολες, αλλά ας μην καταποθούμε από την απόγνωση, την γκρίνια, τη στενοχώρια. Έχουμε συναντιλήπτορα και παρηγορητή το Χριστό. Είναι απαραίτητο όμως, για να τροφοδοτείται μέσα μας η ελπίδα, η καρδιά μας να πληρούται από την παρουσία του Χριστού και τη χάρη του Παναγίου Πνεύματος.

Το Ευαγγέλιο, συνέχισε ο ακαδημαϊκός πατήρ, αποτύπωσε τον τρόπο και τα κριτήρια με τα οποία θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία, η τελική Κρίση. Την προηγούμενη Κυριακή είδαμε τον Κύριο ελεήμονα και φιλεύσπλαχνο, ενώ τη σημερινή Κυριακή συναντούμε το πρόσωπο του δικαιοκρίτη Χριστού.

Το ερώτημα είναι πώς θα μας βρει ο Χριστός και πού εν τέλει αναζητούμε εμείς τον Χριστό; Ο Χριστός είναι στην αγία Εκκλησία Του. Περιμένει να μάς ανταμώσει στην άσκηση της μετ’ αυταπαρνήσεως και ανιδιοτέλειας αγάπης».

Το κήρυγμα του π. Βασιλείου διασώζεται στο διαδικτυακό κανάλι της Μητρόπολης στο youtube.

Η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε, με την ευλογία του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα σε ζωντανή σύνδεση από το διαδικτυακό κανάλι της Μητρόπολης.