Κυριακή της Απόκρεω στην Ι.Μ. «Άξιον Εστί» στο Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας

Την Κυριακή της Απόκρεω, 27 Φεβρουαρίου, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ-Κόουτ, Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, ιερούργησε στην Ιερά Μόνη του «Άξιον Εστί», στο Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας, πλαισιούμενος από τους ιερείς τους ναού, τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Σπυρίδωνα Μπόνια και τον π. Ιορδάνη Κρικέλη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο π. Σπυρίδων ευχαρίστησε τον Επίσκοπο για την παρουσία του και για την αγάπη του.

Στο κήρυγμα του, ο Επίσκοπος Κερασούντος, αφού ανταπέδωσε τα ευγενικά λόγια του π. Σπυρίδωνος και τον ευχαρίστησε με τη σειρά του για την πρόσκληση, απηύθυνε στο εκκλησίασμα λόγους πνευματικής οικοδομής, προς προετοιμασία ενόψει της επερχόμενης περιόδου νηστείας. Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι δεν αρκεί μόνο η νηστεία του σώματος, αλλά το κυριότερο είναι η πνευματική μεταμόρφωση και η ψυχική ανάταση του καθενός μας. Ο Επίσκοπος επισήμανε ότι αυτά θα τα πετύχουμε με την πίστη μας στον Χριστό και την αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας. Επίσης, υπογράμμισε ότι πρέπει να βοηθάμε πραγματικά τον συνάνθρωπό μας, όταν μας έχει ανάγκη και μας το ζητά, αντί να τον απομακρύνουμε από την ζωή μας και να τον αγνοούμε. Παρακίνησε δε τους πιστούς το επόμενο διάστημα να σταθούν δίπλα στην Εκκλησία, ενισχύοντας το θεάρεστο έργο που επιτελεί με το να βοηθά τις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Τέλος, ο Επίσκοπος Κερασούντος αναφέρθηκε στους εράνους που διενεργούνται από το Ελληνικό Κέντρο Προνοίας, τόσο ενόψει του Πάσχα, όσο και για την πανδημία, και ζήτησε ο καθένας να συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του, προκειμένου να συγκεντρωθεί ικανός όγκος τροφίμων για να ανακουφιστούν όλοι όσοι που έχουν απευθυνθεί για βοήθεια στο Ελληνικό Κέντρο Πρόνοιας.