Κύπρος: Εκκλησίες με πιστούς τα Χριστούγεννα και τα Φώτα (upd)

Τελευταία ενημέρωση: 13:25

Ο υπουργός Υγείας Kύπρου, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανακοίνωσε πριν από λίγο, μετά το πέρας της συνεδρίας του υπουργικού συμβουλίου τις χαλαρώσεις για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε σχέση με τα μέτρα για την πρόληψη και προφύλαξη από τον νέο κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ανοίγουν οι εκκλησίες για τους πιστούς για τη θεία λειτουργία της 25ης Δεκεμβρίου και της 6ης Ιανουαρίου, με μέγιστο αριθμό τα 75 άτομα και τήρηση μέτρων (ένα άτομο ανά 3 τ.μ. και σύμφωνα με τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου).

Ενώ αν επιβάλλεται, θα πρέπει να γίνουν περισσότερες λειτουργίες τις ίδιες μέρες για αποφυγή συνωστισμού.

Σε μη ασφαλή όρια βρίσκονται τα επιδημιολογικά δεδομένα της Κύπρου και δεν συστήνεται χαλάρωση αλλά λήφθηκαν αποφάσεις για μικρές χαλαρώσεις στην κυκλοφορία και τους εκκλησιασμούς, ανάφερε σχετικά ο υπουργός Υγείας.

Ο υπουργός είπε ότι παραμένει αυξημένος ο αριθμός των κρουσμάτων και η αύξηση του ποσοστού θετικότητας από τα τεστ ταχείας διάγνωσης, ενώ οι νοσηλευόμενοι κυμαίνονται μεταξύ 110-130 καθημερινά και είναι ψηλός ο αριθμός των διασωληνωμένων. Ανησυχία επικρατεί και για τους θανάτους.

Υπενθυμίζουμε ότι ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης είχε χθες συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο Β`,  κατά την οποία τέθηκε από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας το θέμα της επαναλειτουργίας των ναών στην παρουσία πιστών ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.