Κύπρος: Εκκλησιασμός με coronapass από τη Δευτέρα

© Χρήστος Μπόνης / Εκκλησία της Ελλάδας

Τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού από τις 10 – 31 Μαΐου αποφάσισε χθες βράδυ το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου.

Το άνοιγμα της Κύπρου σε διάφορα στάδια ορίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Μαΐου.

Κατά το διάστημα αυτό ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε θρησκευτικούς χώρους τελούνται με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass και με ανώτατο αριθμό τα 50 άτομα μέχρι τη 16η Μαΐου 2021.

Επίσης από την Δευτέρα 17 Μαΐου 2021, επιτρέπεται η παρουσία πιστών με ανώτατο όριο τη φυσική παρουσία 30% της χωρητικότητας του χώρου θρησκευτικής λατρείας, με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass,

Από 1η Ιουνίου 2021, επιτρέπεται η παρουσία πιστών με ανώτατο όριο τη φυσική παρουσία 50% της χωρητικότητας του χώρου θρησκευτικής λατρείας, με απαραίτητη προσκόμιση Coronapass.

Προϋποθέσεις για το coronapass είναι: Αρνητικό test (pcr /rapid) ισχύς εντός 72 ωρών, εμβολιασμό τουλάχιστον με μια δόση και ολοκλήρωση διαστήματος τουλάχιστον 3 εβδομάδων μετά τον εμβολιασμό, να έχει νοσήσει από την ασθένεια τους τελευταίους 6 μήνες.

Μεταξύ άλλων καταργείται η αποστολή γραπτού μηνύματος στο 8998 για μετακίνηση, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας θ’ αρχίζει στις 23.00 αντί στις 21.00 μέχρι τις 05.00 το πρωί της επόμενης μέρας.