Κυπριακές Οργανώσεις: Άδικη η επίθεση στον Ελπιδοφόρο (ΒΙΝΤΕΟ)

«Άδικη και αβάσιμη» χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής την κριτική που δέχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αμέσως μετά την ομιλία του στο επίσημο δείπνο της οργάνωσης που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής, 23 Σεπτεμβρίου 2022 στο «Terrace on the Park» στο Φλάσινγκ.

Όπως επισημαίνει το anamniseis.net, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής – με την υψηλού επιπέδου εκδήλωση προς τιμή του διακεκριμένου επιστήμονα και ευπατρίδη Δρα Κυριάκου Αθανασίου – ουσιαστικά υπογραμμίζει ότι η οργανωμένη ομογένεια είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη και συστρατευμένη με την Ιερά Αρχιεπισκοπή, με την Ελλάδα και την Κύπρο και συνεχίζει τον αγώνα της για την επίλυση του Κυπριακού και για την διατήρηση και καλλιέργεια της ελληνικής γλώσσας, ταυτότητας και παραδόσεων και την μεταλαμπάδευση τους στις νεότερες γενιές.

Η ανακοίνωση

Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης τύπου της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής:

Η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής επιθυμεί να εκφράσει την απογοήτευση της για την άδικη και αβάσιμη κριτική που έγινε στο περιεχόμενο της ομιλίας του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου κατά τη διάρκεια του τιμητικού δείπνου της 23ης Σεπτεμβρίου.

Μετά από ανακριβή και παραπλανητικά δημοσιεύματα στα social media, τα οποία άφησαν λανθασμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη οφείλουμε να συγχαρούμε δημοσίως τον Σεβασμιότατο για την εμπνευσμένη, εύστοχη και συνάμα τολμηρή προσφώνηση του.

«Όλοι εμείς διεκδικούμε δικαιοσύνη για την Κύπρο. Επιδιώκουμε Ειρήνη. Και γι’ αυτό το λόγο δεν θα σταματήσουμε πότε να ζητούμε την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και τον τερματισμό της κατοχής των ήμισυ περίπου εδαφών της Κύπρου. Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την επίτευξη αυτού του στόχου. Η ενότητα πρέπει να υπερισχύσει. Η Δικαιοσύνη πρέπει να κυριαρχήσει. Και όταν αυτό επιτευχθεί τότε ένα λαμπρό μέλλον θα διασφαλιστεί για πολλές επερχόμενες γενιές».

Η εν λόγω αναφορά του κ.κ. Ελπιδοφόρου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Τουρκία και χιονοστιβάδα αρνητικών και εχθρικών σχολίων στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και στα «social media».