«Με βαθιά ικανοποίηση καυχόμαστε για την εκλογή του Πατριάρχη Σερβίας»

“Στο πρόσωπό Σας Μακαριώτατε, αγαπητέ συμφοιτητά, αντικρίζουμε τον νέο πνευματικό ηγέτη που, ως ικανός πηδαλιούχος, θα κατευθύνει το ποίμνιό του σε καιρούς δυσχείμερους και με αισθήματα τιμής Σας εκφράζουμε ειλικρινή συγχαρητήρια, προσβλέποντας στην ενίσχυση των σχέσεων της Θεολογικής Σχολής Αθηνών με την καθέδρα του Πατριαρχείου Σερβίας και στην εκ του σύνεγγυς επικοινωνία και αναστροφή, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν” αναφέρει μεταξύ άλλων στην συγχαρητήρια επιστολή του ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, Αναπληρωτής Καθηγητής Χρήστος Καραγιάννης προς τον νέο Πατριάρχη Σερβίας κ. Πορφύριο.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

“Η Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πληροφορήθηκε μετά πολλής χαράς και βαθειάς συγκίνησης την εκλογή Σας στην πολυεύθυνη και πολυσήμαντη θέση του Πατριάρχου Σερβίας.

Ενθυμούμαστε την κοινή μας πορεία, κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών μας σπουδών, σε επίπεδο έρευνας και συγγραφής διδακτορικής διατριβής και με βαθειά ικανοποίηση καυχόμαστε, διότι ένα γνήσιο τέκνο της του Χριστού Ορθοδόξου Εκκλησίας και διδάκτωρ της τροφού Θεολογικής Σχολής των Αθηνών (2004), τιμάται επαξίως, αναλαμβάνοντας το ύψιστο αξίωμα του Πατριάρχου Σερβίας.

Στο πρόσωπό Σας Μακαριώτατε, αγαπητέ συμφοιτητά, αντικρίζουμε τον νέο πνευματικό ηγέτη που, ως ικανός πηδαλιούχος, θα κατευθύνει το ποίμνιό του σε καιρούς δυσχείμερους και με αισθήματα τιμής Σας εκφράζουμε ειλικρινή συγχαρητήρια, προσβλέποντας στην ενίσχυση των σχέσεων της Θεολογικής Σχολής Αθηνών με την καθέδρα του Πατριαρχείου Σερβίας και στην εκ του σύνεγγυς επικοινωνία και αναστροφή, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν”.