Κοπή της Βασιλόπιτας της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Καμπέρας

Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε την Αυστραλιανή πρωτεύουσα και έκοψε την πατροπαράδοτη Βασιλόπιτα επί τη ενάρξει του νέου έτους 2024.

Ο Επίσκοπος, στον σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε τη σημασία του να ξεκινούμε κάθε νέα χρονιά με αγάπη και χαρά στις καρδιές μας, προτρέποντας όλους να κάνουν μια ειλικρινή προσπάθεια φέτος να ζήσουν σύμφωνα με το θέλημα του Θεού και όχι το δικό τους.

Εν συνεχεία, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως αναφέρθηκε στις πολλές εορταστικές εκδηλώσεις που επιφυλάσσει το 2024, ως επετειακό έτος για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. Υπενθύμισε ότι τον Οκτώβριο, στην κορύφωση των εορτασμών για την εκατονταετηρίδα της τοπικής Εκκλησίας, θα επισκεφθεί την πέμπτη ήπειρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, καθώς και ότι τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Συνέδριο Νέων στην Καμπέρα.

Ο Επίσκοπος ενθάρρυνε το ελληνορθόδοξο ποίμνιο της πρωτεύουσας να συμμετάσχει τόσο στην πανηγυρική υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη, όσο και στις λοιπές εκδηλώσεις που θα διοργανώσει η Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Ακολούθως τόνισε τον ενωτικό ρόλο της τοπικής Εκκλησίας, υπενθυμίζοντας τα λόγια του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου ότι η Εκκλησία είναι η μητέρα μας και ο Αρχιεπίσκοπος ο πατέρας μας.

Τέλος, ο Επίσκοπος κ. Βαρθολομαίος μετέφερε την αγάπη και τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου, καθώς και τις ευχές του για ένα νέο έτος με υγεία, ασφάλεια και ευημερία.

Μεταξύ των παρευρισκομένων στην τελετή ήταν ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία, κ. Αντώνιος Σαμμούτης, ο Πρόεδρος της Ενορίας – Κοινότητας Αγίου Νικολάου Καμπέρας κ. Παναγιώτης Τσιρώνης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Καμπέρας κ. Ανδρέας Σάτσιας και ο πρώην Πρόεδρος της Ενορίας – Κοινότητας Αγίου Νικολάου κ. Ιωάννης Λουκαδέλλης.