Κοπή Βασιλόπιτας Ποντιακής Εστίας στο Brunswick της Αυστραλίας (upd)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:13

Με το βλέμμα στραμμένο στη δοκιμαζόμενη πατρίδα και με θερμές ευχές για υγεία και μακροημέρευση, πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα εξαιρετικά ευχάριστο και εορταστικό κλίμα η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Κεντρικής Ένωσης Ποντίων Μελβούρνης και Βικτωρίας “Ποντιακή Εστία” στην ανακαινισμένη αίθουσα του Συλλόγου, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα παρουσία των πολιτικών και θρησκευτικών αρχών της Παροικίας, και των μελών και φίλων του Συλλόγου.

Αναλυτικότερα, παρέστησαν ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ-Κόουτ, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ευμένιος Βασιλόπουλος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, με την οικογένειά του, η Πρόεδρος της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων κ. Συμέλα Σταματοπούλου, η Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ένωσης Μελβούρνης “Ο Κολοκοτρώνης” κ. Χρύσα Κανατά, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Moreland κ. Ηρακλής Γεωργιάδης, η κ. Ρώμα Σιάχου, εκπρόσωπος της Ποντιακής Κοινότητας, ο συγγραφέας κ. Jim Claven με εκπροσώπους του συλλόγου των Ιμβρίων, κ.α.

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των φίλων του Συλλόγου και η τελετή χαρακτηρίστηκε από τη θερμή φιλοξενία που πρόσφερε ο Πρόεδρος κ. Κώστας Τσαπραϊλίδης, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα διάφορα τμήματα του του Συλλόγου.