Κοντά στους πλημμυροπαθείς ο Μητροπολίτης Πατρών (ΦΩΤΟ)

Η σφοδρή κακοκαιρία και οι πολλές και απότομες βροχοπτώσεις έπληξαν την Αχαϊα, ιδιαιτέρως την περιοχή της Δυτικής Αχαίας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και καλλιέργειες, να καταστραφούν καϊκια, να πληγεί η περιοχή όπου κατοικούν πολλοί Ρομά και να μείνουν άνθρωποι άστεγοι.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές μεταφέροντας τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στους κατοίκους, συνοδευόμενος από τον Άρχιερατικό Επίτροπο Δύμης Πρωτ. π. Απόστολο Δημητρόπουλο, τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαίας κ. Σπυρίδωνα Μυλωνά, τον Πρόεδρο της Τ. Κ. Κάτω Αχαίας κ. Ευάγγελο Τησαρχόντος, τον Αντιδήμαρχο κ. Σπυρίδωνα Σταυρογιαννόπουλο και την Πρόεδρο της Κοινοφελούς Επιχείρησις Δήμου Δυτικής Αχαίας κ. Ροδία Καραμπελιά και άλλους από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Συνομίλησε με τους εμπεριστάτους αδελφούς, επισκέφθηκε πολλούς εξ’ αυτών κατ’ οίκον, όπως και το κλειστό γήπεδο της Κάτω Αχαίας, όπου φιλοξενούνται πλημμυροπαθείς αδελφοί μας και συνεργάστηκε με τον κ. Δήμαρχο για τις περαιτέρω ενέργειες προς βοήθεια των πληγέντων εκ της μεγάλης νεροποντής.

Ο Σεβασμιώτατος όταν έφθασε στις Αλυκές Κάτω Αχαίας ανέπεμψε δέηση υπέρ των πλημμυροπαθών στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και ύστερα επισκέφθηκε αλιείς στην παραλία, που υπέστησαν τα καίκια τους ζημιές και τους μίλησε πατρικά και υποστηρικτικά.

Τους διαβεβαίωσε δε, όπως και όλους τους πληγέντες, ότι από την πλευρά της τοπικής Εκκλησίας θα γίνουν οι όποιες ενέργειες σε συνεργασία με τους τοπικούς αρμοδίους Φορείς για την αντιμετώπιση αυτής της εκτάκτου ανάγκης και δυσκολίας.