Κομοτηνή: Επίσκεψη Χριστιανών κληρικών και μουσουλμάνων στους πληγέντες

© xronos.gr

Η Ροδόπη δείχνει για άλλη μια φορά το πολυπολιτισμικό πρόσωπό της. Η Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής και δύο κληρικοί της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής επισκέφθηκαν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 14/01 το χωριό Μαυρομμάτι, που υπέστη σοβαρές καταστροφές εξαιτίας των πλημμυρών που εκδηλώθηκαν πριν λίγες μέρες.

Χριστιανοί και μουσουλμάνοι δίπλα στους πληγέντες

Η ΔΕΜΠΚ σε ανακοίνωσή της, όπως αναφέρει το xronos.gr, σχετικά με την επίσκεψη στο χωριό και την μεταφορά φαγώσιμων και ειδών πρώτης ανάγκης ενημερώνει ότι «επισκέφθηκε την 14η Ιανουαρίου τον οικισμό Μαυρομματίου Κομοτηνής που επλήγη από πλημμύρες λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν τις προηγούμενες ημέρες. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης παραδόθηκαν για άμεσες ανάγκες των κατοίκων του οικισμού Μαυρομματίου εμφιαλωμένα νερά, κονσέρβες, αλλαντικά, γάλατα μεγάλης διαρκείας, κρουασάν, χαρτιά κουζίνας, αντισηπτικά υγρά και μάσκες μιας χρήσης και ευχήθηκαν ο πρόεδρος και τα μέλη της κουράγιο και περαστικά στους κατοίκους. Κατόπιν αιτημάτων των κατοίκων θα επαναλάβει η Δ.Ε.Μ.Π. Κομοτηνής τη βοήθεια της στα υλικά, φάρμακα και τρόφιμα στα οποία έχουν άμεση ανάγκη».

Από την πλευρά τους οι κληρικοί που εκπροσώπευαν την Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής βρέθηκαν την ίδια ώρα στο χωριό του Μαυρομματίου και μετέφεραν τις ευχές του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, ενώ παράλληλα κατέγραψαν τυχόν αιτήματα των κατοίκων σε ό,τι έχουν ανάγκη προκειμένου να αποσταλεί άμεσα βοήθεια.

Σελίμ Ισά: «Ενωμένοι είμαστε δυνατοί»

Ο πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής Σελίμ Ισά, αφού πραγματοποιήθηκε η δωρεά προς τους κατοίκους προχώρησε σε δηλώσεις. «Θα πάμε και σε άλλα χωριά να βοηθήσουμε. Προς το παρόν φέραμε νερά, κονσέρβες και άλλα. Οι άνθρωποι ήταν συγκινημένοι, επειδή καταστράφηκε το σπίτι τους που με δυσκολία το έφτιαξαν και έτσι ζητούσαν βοήθεια», είπε.

Ο κ. Ισά κατά τις δηλώσεις του όμως στάθηκε και σε ένα άλλο θέμα. Τα λόγια του είναι χαρακτηριστικά και δείχνουν όχι μόνο το πολυπολιτισμικό «πρόσωπο» της Ροδόπης και της Θράκης, αλλά και το ότι ενωμένοι όλοι μαζί έχουμε δύναμη.

«Εμείς δεν κάνουμε διακρίσεις. Μερικοί μου λένε γιατί βοηθάτε τους χριστιανούς; Αυτό είναι ντροπή και ασέβεια. Από την στιγμή που μας αφήνουν και χριστιανοί ακίνητα, πώς μπορεί να μην βοηθήσουμε; Και να μην μας άφηναν, εμείς μαζί ζούμε, μαζί είμαστε δυνατοί, ενωμένοι είμαστε δυνατοί», δήλωσε και πρόσθεσε «όλοι μαζί μεγαλώσαμε και γίνεται να κάνουμε διακρίσεις λόγω θρησκείας; Είναι ένα κομμάτι της μειονότητας που έχει αυτό το πρόβλημα, αλλά εμείς ενωμένοι είμαστε δυνατοί και πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Αυτά τα έργα είναι για το μέλλον του τόπου».

Ο πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής παραδέχτηκε πως πράγματι υπάρχει ένα κομμάτι πολιτών που θέλει να δημιουργεί προβλήματα, από επιτυχίες της Διαχειριστικής. «Εμείς μαζί είμαστε δυνατοί, όταν σχεδιάζουμε εμείς κάτι δεν το σχεδιάζουμε με βάση το ότι είναι μουσουλμάνοι. Έτσι βλέπουμε το μέλλον. Όποιος έχει πρόβλημα εμείς θα είμαστε παρόν χωρίς να κάνουμε διακρίσεις, είτε είναι χριστιανός, είτε Εβραίος, είτε μουσουλμάνος», δήλωσε.

Στο επίλογό του ο κος Ισά χαρακτήρισε άρρωστα μυαλά όσους κάνουν διακρίσεις και όπως είπε «μερικοί έχουν όφελος για να δημιουργούν τέτοια προβλήματα».