Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Ρουμανίας επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Το πρωί της Πέμπτης, 16ης Ιουνίου 2022, δεκαμελής Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία υπό την πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης της Ρουμανίας κ. Natalia- Elena Intotero και νυν μέλος του Κοινοβουλίου, συνοδευομένη από τον Πρέσβη της Ρουμανίας στο Ισραήλ κ. Radu Ioanid και την Εκκλησιαστική Αντιπροσωπεία στα Ιεροσόλυμα υπό τον Αρχιμανδρίτη π. Θεόφιλο και τον Αρχιμανδρίτη π. Ιωάννη, επισκέφθηκαν το Πατριαρχείο.

Την εκλεκτή αυτή αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος συνοδεία Πατέρων Αγιοταφιτών.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας εξέφρασαν τη χαρά τους για την επίσκεψη στον Πανάγιο Τάφο και το Πατριαρχείο και για το διεθνούς ακτινοβολίας ειρηνευτικό έργο του Πατριάρχη και την προστασία των προσκυνητών από τη Ρουμανία.

Σε απάντηση αυτών, ο Πατριάρχης κ. Θεόφιλος ενημέρωσε τα μέλη της αντιπροσωπείας περί του ειρηνευτικού έργου του Πατριαρχείου υπό τη ρέουσα πολιτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την Αγία Γη, ιδίως λόγω των προκλήσεων από τους εξτρεμιστές καταληψίες των Χριστιανικών περιουσιών.

Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε, επίσης, στις αγαστές σχέσεις που διατηρεί με τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ, στη συμμετοχή αυτού στα Εγκαίνια του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ανδρέου στο Βουκουρέστι και στον ενεργό ρόλο του Πατριαρχείου Ρουμανίας στη Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, η κ. Intotero εξ ονόματος της αντιπροσωπείας προσέφερε στον Πατριάρχη κ. Θεόφιλο άλμπουμ εικόνων της Ρουμανίας και κεραμεικό αγγείο, ο δε Πατριάρχης προσέφερε έναν επάργυρο πίνακα της Ιερουσαλήμ, την εικόνα του Ιερού Κουβουκλίου και της Θεοτόκου Ιεροσολυμιτίσσης και τις Ιεροσολυμιτικές ευλογίες του στα άλλα μέλη της αντιπροσωπείας.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων