Κοινωνικό Παντοπωλείο ΚΕΣΟ: Σε Ιδρύματα Παιδικής προστασίας οι αδιάθετες ποσότητες που περίσσευσαν από την διανομή του Σεπτεμβρίου

Σε Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας και σε Μητροπόλεις διαμοιράσθηκαν οι αδιάθετες ποσότητες, λίγες ημέρες μετά, την επιτυχημένη διανομή του ΚΕΣΟ για τον μήνα Σεπτέμβριο και μια ημέρα μετά τον εορτασμό της «Διεθνούς Ημέρας Ευαισθητοποίησης για την Απώλεια και τη Σπατάλη Τροφίμων», δεδομένου ότι ενώ τόσα πολλά τρόφιμα καταστρέφονται, το 11,7% των ανθρώπων στην Ελλάδα τα έχουν ανάγκη δεν έχει πρόσβαση σε αυτά. Η εκτίμηση προκύπτει, από πρόσφατη Έρευνα που εκπόνησε η Τράπεζα Τροφίμων και το Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Φτώχειας.

Έτσι, από το ξεκίνημα της Πέμπτης (30/9) η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ Μαίρη Πίνη από κοινού με τον Υπεύθυνο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Κων. Σαλεβουράκη επισκέφθηκαν τον Βρεφονηπιακό σταθμό- Νηπιαγωγείο “Πρωτοβαδίσματα”, όπου οι ιδρύτριες του Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου Βρεφονηπιοκόμος και η Μαρία Παπαδοπούλου –Νηπιαγωγός και Μοντεσσοριανή παιδαγωγός, διδάσκουν στα παιδιά με σεβασμό ενθαρρύνοντάς τα, να δοκιμάσουν νέες δεξιότητες και να μάθουν πιο εύκολα δουλεύοντας για τον εαυτό τους.

Ακολούθησε η επίσκεψη στη Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού «Αγία Άννα» στην Ν. Κηφισιά πρόκειται για ένα ίδρυμα, που δραστηριοποιείται στην χωρηκότητα της Ι.Μ. Κηφισιάς, από το 1972 και αποτελεί μια μεγάλη αγκαλιά για κορίτσια ηλικίας από 3 έως 18 ετών.

Τελευταία επίσκεψη της Πέμπτης (30/9), πραγματοποιήθηκε στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο (ΠΕΝ) Καλλιθέας, ένα ίδρυμα παιδικής προστασίας που προσφέρει στοργή και καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένα παιδιά για περισσότερα από 100 χρόνια.

Στα Ιδρύματα προσφέρθηκαν αυγά, σοκολατοειδή, δημητριακά, μια μικρή ποσότητα βουτύρου, καθώς και σχολικό υλικό, όλα προέρχονταν από τα περισσεύματα της μεγάλη διανομής, που ήταν προσφορά, της Τράπεζας Τροφίμων και του «Ιδρύματος Καταπολέμησης της Φτώχειας», «Πτηνοτροφείων Μεγάρων Ν. Βαζαίος» και της Εταιρείας SKAG(Θ.Κ. Σκαγιάς ΑΒΕΕ).

Παράλληλα τις προηγούμενες ημέρες είχαν παραλάβει από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του ΚΕΣΟ, ανάλογες ποσότητες το Ίδρυμα Κόκκορη για τα άτομα με σύνδρομο DOWN που φιλοξενεί, η Ι. Μ. Θηβών & Λεβαδείας για τα παιδιά του Κέντρου Διημερεύσεως και Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ «Ειδική Παιδεία» που φιλοξενεί παιδιά με σύνδρομο DOWN, η Ι.Μ. Ιλίου Αχαρνών & Πετρουπόλεως, και ο Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Αχαρνών που διαθέτει ενοριακό συσσίτιο.