Κλειστές και πάλι οι Εκκλησίες για τους πιστούς για μια εβδομάδα

Κλειστές θα παραμένουν οι εκκλησίες για τους πιστούς από την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 το πρωί στις 6:00 έως και τις 11 Ιανουαρίου 2021 στις 6:00 το πρωί και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Αναφορικά με τις εκκλησίες, η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς, όπως είπε ο κ. Πέτσας, ενώ μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα επιτρέπεται ξανά η παρουσία πιστών για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε επίσης ότι στο τέλος της 2ης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και με βάση αυτή την αξιολόγηση θα ληφθούν αποφάσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

“Παίζουμε άμυνα με όσα μέτρα απαιτούνται: ξέρουμε όλη τη σημασία της για την προστασία της ζωής μας. Είναι ανάγκη ό,τι χτίσαμε όλοι μαζί να μην γκρεμιστεί από τη χαλάρωση λίγων ημερών. Και πρώτα από όλα να μπορέσουν τα παιδιά μας να επιστρέψουν στα σχολεία” ανακοίνωσε ο κυβερνητικος εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας: “επανερχόμαστε στη λογική του Μένουμε Σπίτι για μια εβδομάδα”.

Επανέρχεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.