Κλείδωσαν για Οκτώβριο οι εκλογές

Τον Οκτώβριο οριστικά θα βρεθούν οι πολύφερνοι… γαμβροί για τις μητροπόλεις Καστορίας, Κιλκισίου και Λαγκαδά.

Η σειρά που τους αναφέρω δεν είναι τυχαία αλλά με κριτήριο την σειρά «αβεβαιότητας» το ποιος θα πάει που. Πληροφορούμαι πως ακόμη γίνονται ζυμώσεις και ο καθένας προσπαθεί να προωθήσει και τον δικό του υποψήφιο.

Είκοσι δύο είναι οι αρχιμανδρίτες πρώτης γραμμής όπως σας τα έγραφα τις προάλλες και από τον αρβανίτη Αρχιεπίσκοπο ποτέ δεν είσαι σίγουρος.

Τελευταία στιγμή μπορεί να σου πει «κάνε τον αγώνα σου» και εκεί που το έχεις σίγουρο να σου μείνει αμανάτι το εγκόλπιο που τόσο καιρό προβάρεις στον καθρέφτη.

Ο κύβος ερρίφθη και ενώ υπήρχε η φήμη πως θα γίνει η ιεραρχία τον Ιούνιο, μία έκτακτη για να μη μαζευτούν πολλές εκλογές, τελικά θα γίνουν όλες μαζί τον Οκτώβριο.

Λέγεται πάντως πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει μαζεμένες και άλλες παραιτήσεις γηραιών και κουρασμένων μητροπολιτών που θέλει να τις βγάλει την κατάλληλη στιγμή. Σαν το κόλπο με τον μάγο που βγάζει κουνέλια από το καπέλο του.

Κρούσματα στον κλήρο

Πολύ μεγάλη αύξηση έχουν τα κρούσματα κορονοϊού στον κλήρο να ξέρετε, αν και δεν είναι και πολύ γνωστό.

Πολλοί κληρικοί σε όλες τις μητροπόλεις της χώρας νοσούν ή έχουν νοσήσει, άλλοι πιο σοβαρά και αρκετοί χωρίς συμπτώματα βαριά.

Ίσως είναι και τα περισσότερα rapid test που γίνονται και εμφανίζονται περισσότερα κρούσματα. Οι περισσότεροι πάντως στις τάξεις του κλήρου προτίθενται να εμβολιαστούν και λίγοι είναι εκείνοι που λένε «κάτσε να δούμε τι θα πάθουν αυτοί που έκαναν μέχρι σήμερα και βλέπουμε».

Οι Mητροπολίτες πάντως που έφυγαν από κορονοϊό δεν την πάτησαν από την ίδια την ασθένεια αλλά επειδή κόλλησαν ενδονοσοκομειακό μικρόβιο. Γι’ αυτό πατέρες φυλαχθείτε!

Μεγάλες πιένες αλλά διαδικτυακά

Μπορεί να μην μπορούν οι πιστοί να βρεθούν εντός των Ναών όμως υπάρχουν μητροπολίτες και ναοί που γνωρίζουν μεγάλες πιένες με τις τηλεοπτικές και διαδικτυακές παρουσίες τους.

Μικροί ναοί της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης μεταδίδουν διαδικτυακά τις Ακολουθίες τους και μαζεύουν χιλιάδες χιλιάδων θεατές. Όταν στις καλές εποχές προ κορονοϊού έμπαιναν μόλις μερικές εκατοντάδες πιστών σε κάθε ναό.

Βέβαια διαδικτυακά ο κόσμος δεν ανάβει το κεράκι του και να αφήσει τον οβολό του στους ναούς και αυτό έχει κοστίσει ανυπολόγιστα στο φιλανθρωπικό και γενικότερο έργο των ενοριών.

Οι πιο αξιόλογες και φρέσκιες προσπάθειες που γίνονται σε επίπεδο social media είναι από τους μητροπολίτες Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και Δημητριάδος Ιγνάτιο.

Ο μεν πρώτος συνομιλεί καθημερινά σε ολιγόλεπτα βίντεο με νέους και απαντά στα καθημερινά ερωτήματα και τις απορίες τους και ο μεν δεύτερος τοποθετείται με μονόλεπτα βίντεο σε θέματα πίστης και επικαιρότητας.

“Μελχισεδέκ”