ΚΕΣΟ: Ολοκληρώθηκαν οι Εμβολιασμοί κατά της Μηνιγγίτιδας

Με την αρωγή της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττική θωρακίστηκαν 225 παιδιά με 450 εμβόλια

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 η δράση του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) – Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που αφορά τους εμβολιασμούς παιδιών με το εμβόλιο της Μηνιγγίτιδας τύπου Β΄.

Όλο αυτό το διάστημα στο ΚΕΣΟ, είχε Εταίρους, Αρωγούς, Συμβούλους προληπτικής Παιδιατρικής Υγείας και Συνοδοιπόρους την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής.

Η εκκίνηση της δράσης έγινε τον Δεκέμβριο του 2018

Στην προσπάθεια μας, όπως προαναφέρθηκε είχαμε στο πλευρό μας τα Μέλη της Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττική, όπως ο κ. Κωνσταντίνος Νταλούκας, η κα Σοφία Σάνι, ο κ. Δημήτρης Φούσκας, η κα Αντωνία Χαρίτου, ο κ. Σπύρος Μαζανίτης και δεκάδες άλλοι παιδίατροι, που εμβολίασαν παιδιά, τόσο από τα γραφεία του ΚΕΣΟ, όσο και με παραπομπές από τα προσωπικά του ιατρεία, πάντα εντελώς Δωρεάν στο πλαίσιο της Κοινωνικής Εταιρικής Προσφοράς και Ευθύνης

Συνολικά εμβολιάστηκαν 225 παιδιά και με τις δυο δόσεις, πραγματοποιήθηκαν 450 εμβολιασμοί που τα κόστος τους μετριέται σε αρκετές δεκάδες Ευρώ. Το 30% του κόστους αυτού, καλύφθηκε, προήρθε από σχετικό Πρόγραμμα Παιδικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, ένα άλλο καλύφθηκε από Δωρεές φυσικών προσώπων και Επιχειρηματικό Όμιλο, που μας προσέφερε τα εμβόλια, με την διαμεσολάβηση κας Φωτεινής Βρύνα Υπεύθυνης του Τομέα Ισότητας της Περιφέρειας Αττικής & σημερινής Υποδιοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Δυτ. Αττικής “Αγ, Βαρβάρα”. Επιπρόσθετα ένας σημαντικός αριθμός αυτών ήταν δωρεά του Ελληνικού Τμήματος της Φαρμακοβιομηχανίας Pfizer Hellas και της ευαισθησίας που επέδειξε η κα Βασιλική Καραμάνου BU Lead Vaccines και επικεφαλής της ομάδας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Εταιρείας Pfizer Hellas.

Παράλληλα με τους εμβολιασμούς πραγματοποιήθηκε σε παιδιά κάτω των 12 ετών και οδοντιατρικός έλεγχος, από το οδοντίατρο κ. Χάρη Παπαδάκη & την ομάδα των συνεργατών του.

Εκ μέρους του Μακαριωτάτου και Προέδρου του ΚΕΣΟ, του Αναπληρωτή Προέδρου Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου, των μελών του ΔΣ, της Διευθύντρια του φορέα κας Μαίρης Πίνη, καθώς και όλου του στελεχιακού δυναμικού του Ιδρύματος, απευθύνουμε ένα Μεγάλο Ευχαριστώ: στους χορηγούς, στους Παιδιάτρους και τους Οδοντιάτρους, που μας βοήθησαν στο εγχείρημα, καθώς και στους γονείς, που μας εμπιστεύτηκαν.

“Τέλος ευχόμαστε η κίνηση μας αυτή, να χαράξει δρόμους, στο Υπ. Υγείας και στην Επιτροπή Εμβολιασμών, ώστε το συγκεκριμένο εμβόλιο της Μηνιγγίτιδας τύπου Β΄ να συμπεριληφθεί επιτέλους στο Εθνικό Συνταγολόγιο” ανέφερε η κα Πίνη.