ΚΕΣΟ: Απονομή Βεβαιώσεων Αισθητικής & Κοσμετολογίας

Με τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, που ευλογεί και επικροτεί κάθε τι νέο, δημιουργικό και ωφέλιμο, αλλά και του Αναπληρωτή Προέδρου του ΚΕΣΟ Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου, σε μια λιτή τελετή, η απονομή των Βεβαιώσεων Δεξιοτήτων, για τα μαθήματα κοσμετολογίας και Αισθητικής, στις σπουδάστριες των Πιστοποιημένων Εργαστηρίων Δεξιοτήτων ΚΔΒΜ Επιπέδου -1 του ΚΕ.Σ.Ο για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Η απονομή έγινε από την Διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) – Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κα Μαίρη Πίνη.

Οι Βεβαιώσεις δοθήκαν με καθυστέρηση λόγω των πολλαπλών lock Down και των απαγορεύσεων κυκλοφορίας, που πραγματοποιήθηκαν στην χρονιά, που έχει εκπνεύσει, καθώς και στο πρώτο τετράμηνο του 2021.

Ωστόσο, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που απαίτησε η αντιμετώπιση της Πανδημίας, οι καθηγήτριες Κατερίνα Αράπογλου, Ζωή Σαχσανίδου και Μάγδα Σωτηριάδου, καθώς και σπουδάστριες κατά τους μήνες Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2020, κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν, τις υποχρεωτικές ώρες εκπαίδευσης σε θεωρητικό και εργαστηριακό επίπεδο, συμπληρώνοντας την ύλη, που καθορίζει για τις ανάλογες δεξιότητες ο Οδηγός Σπουδών του Υπ. Παιδείας και του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού).

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια οι σπουδάστριες, ολοκλήρωσαν επιτυχώς, τα τμήματα εκμάθησης δεξιοτήτων, παραδίδοντας ταυτόχρονα και τις εργασίες τους, εξετάστηκαν γραπτώς και προφορικώς μέσω e-learning από τις καθηγήτριες Ανώτατης Εκπαίδευσης της Σιβιτανιδείου Σχόλης Τεχνών & Επαγγελμάτων κυρίες Κυριακή (Κέλλυ) Φίλιππα και Μαρία Βουλισμά.

Οι επιδόσεις των σπουδαστριών ήταν εξαιρετικές και μάλιστα μια εξ αυτών κέρδισε και υποτροφία για την Σιβιτανίδειο Σχολή.

Η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Πίνη αφού συνεχάρη τις απόφοιτες, τις ενημέρωσε, ότι μπορούν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους στο Εταίρο του ΚΕΣΟ στο σκέλος της Πιστοποίησης στην ACTA, που είναι τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και είναι διαπιστευμένη κατά το Διεθνές Πρότυπο ΕΛΟΤ με αναγνωρισμένα πιστοποιητικά από τον ΕΟΠΠΕΠ για τους διαγωνισμού του ΟΑΕΔ και του Δημοσίου μέσω ΑΣΕΠ.

Η τελετή έκλεισε με την απονομή των βεβαιώσεων και ευχές για καλή σταδιοδρομία και καλό καλοκαίρι.