Κατήχηση και λειτουργία στα ισπανικά στον ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Νέα Υόρκη

Με το όραμα και την καθοδήγηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορώνα της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε την έναρξη της νέας ισπανόφωνης διακονίας της, στόχος της οποίας είναι η παροχή βοήθειας στην τοπική ισπανόφωνη κοινότητα.

Ο π. Pedro Gomez, ο οποίος πρόσφατα χειροτονήθηκε στην Ιεραρχία και διορίστηκε ως βοηθός ιερέα στην ενορία, θα ηγηθεί του προγράμματος μαζί με τον προεδρεύοντα ιερέα π. Χρυσόστομο Πάνο. Στόχος της διακονίας είναι η παροχή υπηρεσιών κατήχησης και λειτουργίας στην ισπανική γλώσσα στην τοπική λατινοαμερικανική κοινότητα.

Αναγγέλλοντας τη διακονία, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας π. Ηλίας Βίλλης δήλωσε: «Υπό την καθοδήγηση του Αρχιεπισκόπου, η κοινότητα της Μεταμορφώσεως έχει αναλάβει αυτό το σημαντικό πρόγραμμα αγάπης και συμπερίληψης καλύπτοντας μια πολύ σημαντική ανάγκη.

Ο Θεός να ευλογεί την ηγεσία της ενορίας της Μεταμορφώσεως που ενστερνίστηκε πλήρως αυτή τη νέα και μοναδική διακονία και που δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει το εγχείρημα του π. Pedro Gomez».

Ο π. Gomez, του οποίου η πρώτη γλώσσα είναι τα ισπανικά, μίλησε για την καθοδήγηση αυτής της πολυπόθητης και αξιόλογης διακονίας: «Είμαι έτοιμος να υπηρετήσω την ελληνορθόδοξη κοινότητα, να διακονήσω και να προσφέρω στους γείτονές μας δείχνοντάς τους, μέσω της δράσης μας, την αγάπη του Χριστού και διδάσκοντας τον Λόγο του Ευαγγελίου».

Φωτογραφία: GOARCH / Μετάφραση: Κωνσταντίνος Μενύκτας