Καταδικάζει ο Πατριάρχης Αντιοχείας την επίθεση ανταρτών στα εγκαίνια του ναού της Αγίας Σοφίας στη Β. Συρία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πατριάρχης Ιωάννης Χ καταδίκασε την τρομοκρατική ενέργεια που έλαβε χώρα στην πόλη Σουκαϊλαμπίγια στη Βόρεια Συρία, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του ναού της Αγίας Σοφίας, η οποία αποδίδεται σε ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας έκανε τις παραπάνω δηλώσεις σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Μητροπολίτη Χάμα Νικόλαο Μπααλμπάκι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πατριαρχείου, στην οποία τονίζεται ακόμη ότι τα παιδιά της Σουκαϊλαμπίγια πληρώνουν με αίμα το τίμημα της πίστης τους και ότι η τρομοκρατική επίθεση είναι φτηνή, καταδικαστέα και αξιοθρήνητη.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήριά του για τον μάρτυρα που πέθανε σήμερα και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες, καθώς και συλλυπητήρια στα παιδιά της Σουκαϊλαμπίγια.

“Τα παιδιά μας στη Σουκαϊλαμπίγια πληρώνουν το τίμημα της πίστης τους με αίμα. Αυτό που συνέβη στη Σουκαϊλαμπίγια είναι μια φτηνή και καταδικαστέα τρομοκρατική ενέργεια”, ανέφερε ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από την επίθεση τραυματίστηκαν άλλα 12 άτομα, όταν UAV που εκτόξευσαν αντάρτες έπληξε χώρο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη τελετή εγκαινίων εκκλησίας στην επαρχία Χάμα (κεντρικά).

Αρχικά, το πρακτορείο έκανε λόγο για δύο νεκρούς και δώδεκα τραυματίες εξαιτίας «ρουκέτας που εκτοξεύτηκε από τρομοκρατικές οργανώσεις εναντίον θρησκευτικής συγκέντρωσης στην πόλη Σουκαϊλαμπίγια, κοντά στη Χάμα».

Η επίθεση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορειο Ειδήσεων, σημειώθηκε δύο ημέρες μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς που είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, στην επαρχία Ιντλίμπ, το έσχατο οχυρό των τζιχαντιστών και των ανταρτών στη Συρία.