Κάλεσμα του Πατριάρχη Αντιοχείας για εκλογή προέδρου στον Λίβανο

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης επανέλαβε την ανάγκη εκλογής προέδρου στον Λίβανο εν μέσω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα και η ευρύτερη περιοχή.

Το κάλεσμα αυτό απηύθυνε κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Γάλλο Πρέσβη στο Λίβανο, Hervé Magro, που πραγματοποιήθηκε στην Πατριαρχική έδρα στο Μπαλαμάντ, με την παρουσία του Αρχιμανδρίτη Γεωργίου Yaacoub.

Η συνάντηση έδωσε την ευκαιρία στον Πατριάρχη και τον Γάλλο Πρέσβη να συζητήσουν τις διεθνείς και περιφερειακές προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στις γαλλικές πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην επίλυση του πολιτικού αδιεξόδου που έχει επέλθει ο Λίβανος.

Ο Πατριάρχης επαίνεσε τον ρόλο της γαλλικής διπλωματίας και των προσπαθειών της στη Γάζα, όπου προωθούν την εξεύρεση ειρηνικής λύσης και την κατάπαυση του πυρός.

Με τη σειρά του, ο πρέσβης τόνισε την ιστορική σημασία του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας και άλλων θεσμών για τη διατήρηση της χριστιανικής θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στη Μέση Ανατολή, καθώς και την προώθηση του διαλόγου και της ενότητας μεταξύ των διαφόρων θρησκευτικών κοινοτήτων.