Καμπέρα: Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως και Δοξολογία για την Επέτειο της Επανάστασης του ‘21

Το πρωί της Κυριακής, 27 Μαρτίου, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καμπέρας, βοηθούμενος από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού, π. Πέτρο Κηπουρό, επί τη εορτή της Προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού.

Ανάμεσα στο εκκλησίασμα βρίσκονταν, μεταξύ άλλων, ο κ. David Smith, ομοσπονδιακός Βουλευτής από την περιφέρεια Bean της Επικράτειας Αυστραλιανής Πρωτευούσης, ο κ. Γεώργιος Παπακώστας, Πρέσβης της Ελλάδας στην Καμπέρα, η κ. Μάρθα Μαυρομμάτη, Ύπατη Αρμοστής της Κύπρου στην Αυστραλία, και ο κ. Nτένις Πατιστέας από το Παράρτημα RSL της Μελβούρνης.

Ο Επίσκοπος, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ευχαρίστησε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, ενώ μίλησε για τη σημασία του του Σταυρού και για τον πόθο, την πίστη και τη χαρά με τα οποία πρέπει να τον προσκυνούμε.

Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος θα επισκεφθεί εκ νέου την Καμπέρα το ερχόμενο Σάββατο και θα τελέσει την εις Διάκονον χειροτονία του Μοναχού Μελίτωνα, ενός νέου που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην αυστραλιανή πρωτεύουσα.

Ακόμη, ο Επίσκοπος αναφέρθηκε στη διαρκή μέριμνα και τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Αρχιεπίσκοπος, ώστε η τοπική Εκκλησία να είναι διαρκώς παρούσα και δίπλα στις ανάγκες του λαού της Καμπέρας.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως τέλεσε Δοξολογία για την Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ενώ ο Πρέσβης κ. Παπακώστας ανέγνωσε το μήνυμα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Επίσης, ο Επίσκοπος κ. Βαρθολομαίος μαζί με τον π. Πέτρο ανέγνωσαν τη σχετική εγκύκλιο του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου, ενώ μικροί μαθητές του ελληνικού σχολείου απήγγειλαν ποιήματα σχετικά με την Εθνική Επέτειο.

Τέλος, παρατέθηκε μεσημεριανό γεύμα, κατά τη διάρκεια του οποίου νεαρά παιδιά επέδειξαν τις χορευτικές τους ικανότητες στους ελληνικούς χορούς.