Καμπέρα: Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες κατά τη Μάχη της Κρήτης

Με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και του Αρχιεπισκόπου, υπέρ των ηρώων που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν κατά τη Μάχης της Κρήτης.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Επιτελάρχης του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) της Ελλάδος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κυριακού, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Καμπέρα, κ. Γεώργιος Παπακώστας, ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία, κ. Αντώνης Σαμμούτης, η Ύπατη Αρμοστής της Νέας Ζηλανδίας Dame Annette King, ο Μόνιμος Στρατιωτικός Ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αυστραλία, Συνταγματάρχης κ. Ιωάννης Φασιανός, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Καμπέρας, κ. Ανδρέας Σάτσιας, ο Πρόεδρος της Ενορίας και Κοινότητας Αγίου Νικολάου Καμπέρας, κ. Ιωάννης Λουκαδέλλης, και η Πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Καμπέρας, κ Γεωργία Αλεξάνδρου.

Ιδιαίτερα τιμητική και συγκινητική για όλους, ήταν η παρουσία του 100χρονου Βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κ. Les Cook.

Στο τέλος της τελετής, ο Επίσκοπος μετέφερε στον κ. Cook την ευγνωμοσύνη του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου για την προσφορά του στο αυστραλιανό έθνος.

Επίσης, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως καλωσόρισε εγκάρδια τον κ. Κυριακού στην Καμπέρα και τον φιλοξένησε κατά την παραμονή του στην αυστραλιανή πρωτεύουσα.