Κ. Βλάσης: Το «Πέρασμα στο Φως» θα ταξιδέψει στα πέρατα του κόσμου

Επίσκεψη πραγματοποίησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης με τον Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιο Μαρτίνο στην ψηφιακή έκθεση «Πέρασμα στο Φως», που φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η έκθεση παρουσιάζει – χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας – το σπουδαίο έργο ψηφιοποίησης των πολιτιστικών θησαυρών, που για αιώνες φυλάσσονται στις μονές του Αγίου Όρους.

Το έργο της «Αθωνικής Ψηφιακής Κιβωτού», που πραγματοποιήθηκε σε διάρκεια τεσσάρων ετών με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιλαμβάνει σε ψηφιοποιημένη μορφή χειρόγραφους κώδικες, παλαίτυπα, έγγραφα, έργα τέχνης, ψηφιακές παρουσιάσεις Ιερών Μονών και άλλα πολλά.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών με κύρια αρμοδιότητα τον Ελληνισμό της Διασποράς κ. Βλάσσης έδωσε συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν πάνω στο άκρως σημαντικό αυτό project, το οποί αναδεικνύει το ρόλο του Αγίου Όρους ως θεματοφύλακα της παράδοσής μας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε σε προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: “Με την ιδιότητα του Υφυπουργού με κύρια αρμοδιότητα τον Ελληνισμό της Διασποράς, θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να ταξιδέψει αυτή η ψηφιακή έκθεση στα πέρατα του κόσμου”.