Κ. Μητσοτάκης σε Ρώσο Πρωθυπουργό: Το 2021 έχει ανακηρυχθεί και έτος ιστορίας Ελλάδος – Ρωσίας

Επίσκεψη ξεχωριστής σημασίας, χαρακτήρισε την παρουσία του Ρώσου πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν στην Ελλάδα για τους εορτασμούς των 200 ετών από την έναρξη της Eπανάστασης του 1821, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας τις κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου και συμπλήρωσε πως «αλλωστε, το 2021 έχει ανακηρυχθεί και έτος ιστορίας Ελλάδος – Ρωσίας», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Πρόκειται για κοινή εορτή για Ρωσία και Ελλάδα» είπε ξεκινώντας τις δικές του δηλώσεις, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, μετά την συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. «Είναι συμβολικό πως ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, Ιωάννης Καποδίστριας» είπε και αναφέρθηκε στο παρόν, λέγοντας «Θα έχουμε το 4ο αφιερωματικό έτος ανάμεσα στις δύο χώρες, το έτος Ιστορίας. Σε λίγο θα δώσουμε την επίσημη έναρξη του έτους. Οι πολίτες των χωρών μας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κοινή μας ιστορία».

Ο Ρώσος πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη πως «επιβεβαιώσαμε το αμοιβαίο ενδιαφέρον για προώθηση κοινών έργων σε διάφορους τομείς. Ο κορονοϊος επηρέασε πολλές συνεργασίες. Το κοινό εμπόριο μειώθηκε κατά το ένα τρίτο. Ζημιώθηκε πολύ ο τουρισμός. Η Ελλάδα ανοίγει σταδιακά τα σύνορα της, αυτό, όμως πρέπει να γίνει με ασφάλεια. Η μικτή διυπουργική επιτροπή για οικονομική και βιομηχανική συνεργασία θα πρέπει να πάρει μέτρα για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας».

Ο κ. Μισούστιν συμπλήρωσε ακόμα πως στην «ατζέντα μας υπάρχουν συμφωνίες για υγεία, τεχνολογία, πληροφορική. Θα ενισχύσουμε τις διμερείς σχέσεις και βάσει της σύγχρονης εικόνας και βάσει της ιστορίας και της παράδοσης μας. Να σας συγχαρώ ακόμη μία φορά για τη σημαντική επέτειο».