Κ. Μητσοτάκης: Η Εκκλησία δεν μπλέκει και δεν πρέπει να μπλέκει στις πολιτικές διεργασίες

Συνέντευξη σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της ενδεχόμενης εισόδου στη βουλή του κόμματος ΝΙΚΗ, καθώς και στο κατά πόσο και εάν, συνδέεται με την Εκκλησία.

Ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι πρόκειται να επισκεφτεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος το Άγιο Όρος μαζί με τον γιο του.

“Καταλαβαίνω απόλυτα όλους όσοι λένε ότι το ταξίδι αυτό μπορεί να έχει και μια πολιτική διάσταση. Από την άλλη η Εκκλησία δεν μπλέκει και δεν πρέπει να μπλέκει στα κοσμικά και σίγουρα στις πολιτικές διεργασίες”.

Σχετικά με το εάν μπορεί να υπάρχει μια υπόγεια διαδρομή μεταξύ του συγκεκριμένου κόμματος και της Εκκλησίας, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε πως “δεν πιστεύω ότι είναι κάτι στο οποίο πρέπει να αποδώσουμε πολύ μεγάλη σημασία και νομίζω ότι τα μηνύματα της μη εμπλοκής της Εκκλησίας στις πολιτικές εξελίξεις έχουν σταλεί με πάρα πολύ σαφή τρόπο από τους καθ’ ύλην αρμόδιους και αυτοί είναι ο Αρχιεπίσκοπος, θεωρώ όμως ότι αυτή είναι και η άποψη του Πατριάρχη, ο οποίος είναι και ο πνευματικός επιστάτης και, θα έλεγα, ο πνευματικός ηγέτης του Αγίου Όρους”.

Επίσης, απαντώντας στην ερώτηση για το ποια είναι η σχέση του με τη θρησκεία, ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι “βαθιά προσωπική. Και στο βαθμό που είναι βαθιά προσωπική δεν τη διαφημίζω”.