Κ. Μητσοτάκης: Είμαστε υπερήφανοι για τη θέση μας για την Ουκρανία – Εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα

Φωτό: EUROKINISSI

«Είμαστε υπερήφανοι για τη θέση μας αυτή γιατί είναι μια θέση αρχής και εξυπηρετεί και τα εθνικά μας συμφέροντα», είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την ομιλία του στην Ουκρανία από το βήμα της Ολομέλειας στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού που σχετίζεται με την ίδρυση Μη Κρατικών Πανεπιστημίων στη χώρα.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά την επίσκεψή του στην Ουκρανία και τη στάση της Ελλάδας σχετικά με το ζήτημα, ο κ. Μητσοτάκης είπε προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης που άσκησαν δριμεία κριτική για την περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο: «Οφείλω να επισημάνω ότι ενώ δέχεστε ότι υπάρχει ρωσική επιθετικότητα έχετε την απαίτηση η Ουκρανία να αμύνεται με γαρύφαλλα και τριαντάφυλλα. Αυτή τη στιγμή διεξάγεται ένας πόλεμος που έχει κάθε μέρα ανθρώπινα θύματα».

Επίσης, πρόσθεσε «Στον πόλεμο υπάρχει ένα επιτιθέμενος και ένας αμυνόμενος, η Ουκρανία, και όπως η ΕΕ έτσι και η Ελλάδα είναι με την Ουκρανία. Είμαστε υπερήφανοι για τη θέση μας αυτή γιατί είναι μια θέση αρχής και εξυπηρετεί και τα εθνικά μας συμφέροντα. Είναι ειλημμένη απόφαση της ΕΕ να στηρίξουμε την Ουκρανία και με αμυντικό υλικό, όπως κάνουν όλες ανεξαιρέτως οι χώρες», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.